13. kolo
25.11.2007 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - AC Siena 2:0

Přestože hrálo Udinese celou druhou půli o deseti, tak splnilo roli favorita a doma si poradilo se Sienou. Vítězství 2:0 zařídili Fabio Quagliarella a Antonio Di Natale. Bodově se tak dotáhlo na druhý AS Řím, který má však zápas k dobru. Zato Siena byla nemilosrdně poslána do sestupového pásma.

První šanci zápasu měli hosté. V osmé minutě zkratovala obrana domácích a Daniele Galoppa se ocitl sám před Handanovičem. Pasquale Marino zajisté na lavičce ztuhl, když viděl, jak Galoppa přehazuje brankáře. Ke štěstí Udinese však přestřelil. Toto byla však jediná šance Sieny pro následujících více než 60 minut. Domácí zabrali a zatlačili hosty před jejich bránu. Nejprve Andrea Dossena netrefil ideálně Di Nataleho centr, poté obránce Portanova udělal velký kiks a naskytla se šance pro Simone Pepeho, ten však s ní naložil trestuhodně. Napálil totiž míč přímo do brankáře Eleftheropoulose. Tlak Udinese byl velký a ve 43. minutě padla první branka zápasu. Simone Pepe skvěle obešel Grimiho a posadil míč Qugliarellovi na hlavu - 1:0. Radost Udinese však byla zkažena minutu před koncem prvního poločasu. Felipe Da Silva totiž obdržel druhou žlutou kartu a musel jít předčasně do kabin.

Do druhé půle tak nastoupili domácí oslabení, a i přes to byli stále lepší. Na 2:0 mohl zvýšit hned po změně stran Quagliarella, ale, stejně jako Pepe v první půli napálil míč do Eleftheropoulose. Udinese si vytvořilo nespočet dalších šancí. Největší z nich měl kapitán Di Natale, který po skvělé práci Fabia Quagliarelly trefil opět jen Eleftheropoulose. V 80. minutě se kapitán domácích přeci jen dočkal. Gökhan Inler poslal Quagliarellovi krásný balón do křídla, ten nacentroval do vápna, kde našel Di Nataleho, který rozhodl utkání.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele