13. kolo
25.11.2007 20:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus FC - Città di Palermo 5:0

Až nečekaně jednoznačný průběh měl šlágr víkendového kola Serie A. Juventus doma smetl Palermo 5:0 a opět dokázal, že je třeba s ním počítat v boji o mistrovský titul...

V základní sestavě Juventusu dostal před Alessandrem Del Pierem přednost Vincenzo Iaquinta a dal o sobě vědět již ve třeti minutě, kdy z trestného kopu mířil těsně mimo. O několik minut později se připomněl i druhý útočný hrot Staré dámy, rovněž volej Davida Trazegueta neměl patřičné parametry. Brankář Agliardi měl od úvodních minut hodně práce a musel likvidovat další příležitost Trezegueta a skvělý zákrok předvedl proti hlavičce Legrottaglieho. Následoval však rohový kop, Legrottaglie připravil pozici pro Trezegueta a ten se zaskvěl střelou přes hlavu - 1:0.

Ani po úvodní brance domácí nepolevili a i nadále bušili do vrat svého soupeře. Do střelecké listiny se málem zapsal Nedvěd, jehož střelu nepustil za brankovou čáru Barzagli. Krásný průnik poté předvedl Molinaro a Agliardi musel tasit další povedený zákrok. O osudu utkání definitivně rozhodla 41. minuta. V ní odcentroval Camoranesi a zcela volný Iaquinta zdvojnásobil domácí vedení - 2:0.

Palermo se smířilo se svým osudem a ani po změně stran nebylo Juventusu vyrovnaným soupeřem. Dvakrát se o vstřelenou branku marně ucházel Nedvěd a až poté se konečně zapotil Buffon, který musel zasahovat proti ráně svého kolegy z italské reprezentace Zaccarda. Na druhé straně zahrozil Iaquinta, jeho pokus se ale neujal podobně jako střela palermského Amauriho.

V 68. minutě se na hřiště konečně dostal Del Piero a trvalo mu pouhé tři minuty, než přidal třetí branku domácího týmu. V 71. minutě se zkušený útočník postavil k trestnému kopu, svou střelu poslal přes zeď a ještě jí otřel o tyč - 3:0.

Del Piero se s brankou nespokojil a v 75. minutě si připsal i asistenci na branku Marchionniho, který se tváří v tvář brankáři nemýlil a zaznamenal svou první branku v dresu Juve - 4:0.

Palermo si domů na Sicílii nakonec odvezlo pětibrankový příděl. Poslední hřebíček do jeho rakve zatloukl znovu Del Piero, když proměnil pokutový kop nařízený za faul Biavy na Nedvěda.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juve vyhraje. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve to bude mít těžké, ale s Palermem neprohraje..tip 0.

Reagovat
M11

Juveee !!

Reagovat
smazaný uživatel

áááno tak se mi to libí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele