16. kolo
15.12.2007 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Calcio Catania - Udinese Calcio 2:0

Catania doma přehrála po dvou brankách Giuseppeho Mascary Udinese 2:0 a alespoň do neděle se uvelebí na osmé pozici. Hosté však i po ztrátě všech tří bodů zůstanou až do dalšího kola na své čtvrté pozici, jelikož měli na Fiorentinu čtyřbodový náskok.

Trenér Udinese Pasquale Marino se vrátil do Catanie poprvé od doby, kdy se v létě ujal severoitalského týmu. Návrat se mu tedy příliš nevydařil. Místo suspendovaného útočníka Spinesiho dostal na hrotu útoku šanci právě Giuseppe Mascara a ujal se jí na jedničku.

Zápas začal velmi svižně a již v první minutě mohl otevřít skóre kanonýr Udinese Fabio Quagliarella. Italské reprezentant však přestřelil. V deváté minutě již padla první branka. Juan Manuel Vargas, který má v posledních zápasech úžasnou formu, obešel Giandomenica Mesta a odcentroval zleva. Do centru skluzem naletěl Mascara a balón posadil pod břevno – 1:0. Oba týmy byly poté velmi nejisté v defenzivě. Nejprve Quagliarella přinutil brankáře Cira Polita k chybě, gól z toho však nebyl. Na druhé straně opět přidělával vrásky na čele obráncům hostí Juan Manuel Vargas. Jeho útok prolétl až k Giuseppemu Collucimu, jenž ovšem na balón nedosáhl. V 37. minutě si Quagliarella skvěle zpracoval míč na prsa a jeho následná bomba z voleje letěla centimetry nad.

Po přestávce mohli domácí navýšit vedení na 2:0. Giuseppe Colluci zůstal naprosto nehlídaný a jeho volej šajtlí se krásně točil do brány, ale Samir Handanovič zahránil Udinese parádním zákrokem. Akrobatický pokus Jogre Martineze skončil nad brankou hostí. A na druhé straně chyběli centimetry Antoniovy Di Natalemu, aby dosáhl na centr od svého jmenovce Floro Florese. Zatímco se Udinese tlačilo vpřed, aby srovnalo, tak z protiútoku udeřili znovu domácí. Mariano Izco skvěle odcentroval na nehlídaného Mascaru, který bez problémů napálil balón pod padajícího Handanoviče. Jelikož na světelné tabuli už zářila 87. minuta, tak s výsledkem hosté již nic neudělali a odvážejí si ze Sicíliie porážku 2:0

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele