17. kolo
23.12.2007 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Livorno - Atalanta Bergamo 1:1

Livorno si bude moci užívat Vánoce mimo sestupovou zónu tabulky poté, co po urputném boji utkání s Atalantou skončilo remízou. Livorno tak prodloužilo svou sérii bez porážky na sedm zápasů.

Livorno má vstupy do začátku zápasu skvělé, a tak nebylo překvapením, když prvních patnáct minut nepustili domácí soupeře k míči. Jedinou vážnější šanci si však vypracoval jen Martin Bergvold a Francescem Tavanem. Bergvold neohroženě naběhl do obrany hostujícího týmu, prošel až k brankaři Coppolovi, ten jeho střelu vyrazil a následně se do odkryté klece Tavano nedokázal trefit. Hosté na sebe nenechali dlouho čekat, po centru Zlatana Muslimovice a následné hlavičce Simoneho Padoina se blýsk domácí gólman De Lucia skvělým zákrokem a vyrazil míč na roh. V 26. minutě se domácí radovali z prvního gólu, když po centru Daniela De Vezzeho Alessandro Grandoni nasměroval míč do branky přesně. Ve 33. minutě však první vážnější útok po inkasovaném gólu znamenal vyrovnání. Domácí dali Bergamu možnost přímého kopu z velmi dobré pozice a Tissone se nemýlil. Tissone měl do poločasu ještě jeden přímý kop a vůbec nebyl špatný, tentokrát se však vyznamenal brankař De Lucia a míč za svá záda nepustil. Do kabin tak šly týmy za stavu 1:1. Po přestávce týmy nastoupily nabuzeny uhrát vítězství. Blíže ke tře bodům měla Atalanta, která si vypracovala řadu šancí, De Lucia ale chytal velký zápas a překonat ho nebylo vůbec jednoduché. Občas mu pomohlo štěstí, a to hlavně v 64. minutě, kdy po rohu Pinty ne zcela dobře odhadl dráhu letu, míč proletěl až na zadní tyč, ale Maximiliano Pellegrino ho do branky nepropasoval. Domácí se pak v poslední minutě dožadovali penalty, po zákroku Thomase Manfrediniho na Davida Balleriho, rozhodčí však zůstal v klidu a nic neodpískal a utkání tak skončilo 1:1.

Autor: Vít Nohejl / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele