21. kolo
03.02.2008 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Milán 0:1

AC Milán zvítězil na hřišti Fiorentiny 1:0, jedinou branku utkání vstřelil v 77. minutě Alexandre Pato. Rossoneri se bodově se dotáhli na Udinese a vlivem lepšího skóre se dokonce dostávají na pátou příčku. Na čtvrté Fialky chybí Milánu již jen čtyři body.

Fotbalisté v červenočerné kombinaci vyběhli na trávník s černými páskami na pažích a utkání začalo minutou ticha. Důvodem bylo úmrtí Rosy Bossi Berlusconi, matky prezidenta AC Milán Silvia Berlusconiho, která se dožila úctyhodných 97 let a zemřela přirozenou smrtí. Po minutě ticha se však na stadionu Artemia Franchiho "nahodila" bojová nálada a šlágr kola mohl začít.

Milánští nastoupili v ne zrovna ideální sestavě, jelikož zranění bránilo nastoupit Gattusovi a Ronaldovi. Na hrotu útoku tak dostal důvěru Alberto Gilardino a v záložní řadě se Gattusových povinností ujal Cristian Brocchi. Hned v první minutě si Željko Kalač připsal první zásah po střele Giampaola Pazziniho. V sedmé minutě stáli nad fotbalisty Fiorentiny všichni svatí. V pokutovém území domácích byl závar, Alberto Gilardino z něj těžil a přehodil Sebastiena Freye. Nicméně francouzského brankáře zastoupil na brankové čáře Manuel Pasqual odkopem na poslední chvíli, který navíc málem skončil vlastním gólem. Balón se totiž při odkopu odrazil od tyče domácí branky!

O několik minut později orazítkoval Adrian Mutu tyč Kalačovy branky a následnou dorážku skvěle polapil australský brankář. Pár minut nato se dopustil chyby Per Kroldrup, z čehož těžil Kaká a následně výborně uvolnil Gilardina. Italský kanonýr však křižnou střelou netrefil branku. Na druhé straně uklidil míč Paolo Maldini do bezpečí těsně před číhajícím Sanatnou. Před přestávkou ještě předvedli parádní protiútok Seedorf s Kaká, Sebastien Frey však Brazilcovo zakončení skvěle vychytal.

Krátce po změně stran mohl být Alessandro Nesta rád, že mu sudí Saccani neudělil červenou kartu. Adrian Mutu totiž Nestu oloupil o balón a italský stoper jej dvakrát zatahal za dres. Avšak mezi Mutuem a brankou hostí stál ještě Kacha Kaladze, rumunský útočník by tedy nešel sám na bránu, tak byl Nesta ohodnocen jen žlutě. Z následného přímého kopu míč škrtl Nestovo rameno, avšak sudí dotyk jako ruku neposoudil.

V 66. minutě nahradil Alexandre Pato Clarence Seedorfa, který měl problémy s kotníkem již v průběhu prvního poločasu. Zkušený záložník se však nezachoval příliš dobře. Při střídání byl viditelně naštvaný a ze hřiště odešel rovnou do kabin. O pár minut později předvedl skvělou sólo-akci Emerson. Neohroženě přišel do hry a povodil si dva hráče Fiorentiny, načež tvrdě vypálil na Freye. Ke škodě hostí šla jeho rána nad. Chvíli nato chyběly Patovi centimetry, aby doklepl do brány Oddův centr.

V 71. minutě Mario Alberto Santana zbytečně vracel na Montoliva a nejen, že tím zazdil šanci domácích, ale i nabídl Milánu protiútok, ze kterého padla branka. Pato si zpracoval centr od Kaká a s přehledem poslal míč mezi obránci do sítě. Byl to čtvrtý gól 18letého útočníka od začátku jarní části ligy. Ke konci utkání si Pato ještě vyvrkl kotník a s bolestmi opustil hřiště. Carlo Ancelotti již vyčerpal všechna střídání, a tak museli Rossoneri dohrávat o deseti. V posledních sekundách utkání měl na hlavě vyrovnání Alessandro Gamberini. Jeho hlavičku zhruba z pěti metrů však Kalač senzačně vychytal.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Caramba !!! Ale ten Pato je borec, to se musí nechat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele