16. kolo
13.02.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán - AS Livorno 1:1

AC Milán překvapivě nedokázal porazit Livorno a propásl tak příležitost dostat se poprvé v sezoně na příčky zajišťující start v příštím ročníku Ligy mistrů. Vedle dvou bodů navíc Rossoneri přišli i o Ronalda.

Domácí začali aktivně a již v páté minutě musel Amelia likvidovat nebezpečnou střelu Pirla. Hostující brankář se vyznamenal i proti pokusu Ambrosiniho a zneškodnil i šanci Paloschiho, který zklamal po pasu Pirla. Livorno se poprvé osmělilo v 18. minutě díky nepřesné střele Tavana, podobně mířil i na druhé straně Gourcuff. Po chybě Odda se poté v obrovské šanci ocitl Tavano, přehmat svého spoluhráče ale stihl napravit Ambrosini.

Zkušený domácí záložník měl největší šanci první půle a proti jeho hlavičce musel Amelia vytáhnout fantastický zákrok.

Na první zápis do listiny střelců si fanoušci na San Siru museli počkat do 50. minuty a z míče v síti měla radost jenom hrstka z nich. Trefil se totiž hostující Pulzetti, který si po nepřesvědčivém odvrácení v podání Kaladzeho přehodil míč na levačku a přesnou střelou nedal Kalačovi šanci - 0:1. Fotbalista Livorna tak stylově oslavil své 24. narozeniny.

Carlo Ancelotti posílil útok a na hřiště přišli Inzaghi s Ronaldem. Právě brazilský útočník se pak stal smutným hrdinou utkání. V 60. minutě zahrál v pokutovém území rukou Vidigal a rozhodčí nařídil penaltu, místo radosti ovšem na tribunách zavládlo zděšení. Ve stejné chvíli totiž na zem padl Ronaldo, jehož opět zradilo koleno. Brazilec si přetrhl šlachu, čeká ho operace a po ní možná až měsíční přestávka.

Pirlo si po krátké přestávce s pokutovým kopem poradil a vyrovnal na 1:1. V 76. minutě o svých kvalitách opět přesvědčil Amelia, když bleskově zareagoval na hlavičku Inzaghiho. Oslavenec Pulzetti se s jednou brankou nechtěl spokojit a v samém závěru mohl zajistit Livornu senzační výhru. To se ocitl sám na zadní tyči, nedokázal ovšem trefit míč, který k němu směřoval.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdy jindy by chtěli slavné hvěždy z AC doma konečně vyhrát. S Livornem by si už mohli poradit. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak konečně?Vždyť vyhráli poslední 3kola,jestli sis nevšiml...Slavné hvězdy sice jo,ale když se koukneš na sestavu,tak pár nejzářivějších tam chybí,nebude to snadnej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Koukni se na datum mého komentáře. Jde o odložené utkání a v té době na to bylo AC Milano velice bídně. Že ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj máš pravdu,omlouvám se

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Livorno !!! Že by v AC zase najížděli na dobu nepresvědčivých ligových výsledků ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele