3. kolo
27.08.2023 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paulinho (© AFP)

Sporting nejtěsnějším rozdílem porazil Famalicão, o výhře opět rozhodl Paulinho

Sporting CP zůstává i po třetím kole Ligy Portugal stoprocentní. Lisabonský celek si na domácím stadiónu poradil s FC Famalicão 1:0. O výhře domácích rozhodl stejně jako v předcházejících dvou kolech Paulinho.

Sporting, který nastoupil na domácím stadiónu netradičně ve třetí černozlaté sadě dresů, na soupeře rozhodně nevletěl jako jednoznačný favorit. První šanci si vybudoval až ve 20. minutě, kdy po Gyokeresově sraženém centru málem míč poslal do vlastní brány Aguirregabiria, ale mimo bránu ho vytlačil Júnior.

Domácí měli v úvodním dějství hned několik náznaků nebezpečných šancí, ale trápila je koncová fáze. Strhnout to tedy po změně stran zkusil Goncalves, který se ujal exekuce volného přímého kopu z nebezpečného prostoru, ale pouze orazítkoval břevno brány.

V 52. minutě byl ale poněkud nešťastně na pravém křídle sražen k zemi Gyökeres a Sporting dostal výhodu dalšího volného přímého kopu. Z toho našel Nuno Santos přetaženým centrem Coatese, který míč vrátil do nebezpečného prostoru, kde se nejlépe zorientoval Paulinho a hlavou poslal svůj tým do vedení. Třicetiletý útočník tak potvrdil dobrou formu v úvodu sezóny a osamostatnil se na čele tabulky střelců.

Sporting byl nebezpečný hlavně ze standardek. Z další se pokusil překvapit Júniora Gyökeres, ale brazilský brankář jeho střelu vyrazil. V závěru utkání si pak Júnior poradil ještě s Bragancovou sraženou střelou a Goncalvesovou šancí, ale jeho spoluhráči takto zodpovědný výkon nepředvedli a Adánovu bránu pořádně neohrozili. Sporting si tak na úvod sezóny připsal třetí výhru v řadě a zůstává stoprocentní.

Autor: Martin Jedlička / vsport.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele