16. kolo
05.01.2024 19:45 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting doma převálcoval Estoril a zůstává na prvním místě

Lídr Ligy Portugal Sporting zvládl roli favorita a doma hladce porazil Estoril 5:1. Už v první půli se domácí dostali díky Edwardsovým gólům do dvougólového náskoku, další tři přidali po změně stran a za hosty v závěrečné desetiminutovce jen korigoval skóre Cassiano.

Hráči Sportingu chtěli po ofenzivním trápení v minulém utkání s Portimonense předvést svým fanouškům útočný fotbal a na svého soupeře od první minuty vletěli. První velkou šanci likvidoval brankář Carne už v 11. minutě, kdy volejem z otočky zahrozil uzdravený Gonçalves.

Gólovou radost si však domácí užili už o deset minut později. Morita dlouhým míčem za obranu zachytil náběh Viktora Gyökerese, který uspěl v souboji o míč a poslal přesnou přihrávku před prázdnou bránu Edwardsovi, který už měl velmi jednoduchou práci a poslal Sporting do vedení.

Odpočatý Estoril ale přijel do Lisabonu v dobré formě a po půl hodině hry mohl změnit doposud jednoznačný obraz zápasu. Míč totiž poslal za brankovou čáru mladý Joao Marques, ale nahrávající Rodrigo Gomes byl při gólové akci v ofsajdu.

V nastaveném čase úvodního dějství znovu kouzli na druhé straně hřiště Gyökeres. Švédský forvard po Genyho pasu zatáhl míč do pokutového území a další velice přesnou přihrávkou našel opět před prázdnou bránou volného Edwardse, který si připsal druhý snadný gól.

Jestli Estoril snil po změně stran o fantastickém obratu, vzaly jeho sny velmi brzy za své. V 51. minutě Nuno Santos poslal z levé strany hřiště střílený centr, který si stoper Pedro Álvaro nešťastně srazil do vlastní brány a rozdíl ve skóre byl už třígólový.

Estoril mohl velmi rychle odpovědět, ale Gomesovu střelu vykopl před prázdnou bránou znovuzrozený Quaresma. Radovali se tak znovu domácí, když v 69. minutě Gonçalves vybojoval míč ve středu hřiště a zatáhl ho před couvajícími obránci až k pokutovému území, odkud technickou střelou o tyč navýšil na 4:0.

Střelcům Sportingu to proti Estorilu opravdu padalo přesně, jak mělo. V 78. minutě si střídající Trincão navedl před pokutovým územím míč na levačku a krásnou střelou k tyči přidal už pátý gól Sportingu. Bývalý hráč Barcelony také vstřelil vůbec svůj první ligový gól v sezóně, ve které vypadl ze základní sestavy.

Čisté konto ale nakonec domácí udržet nedokázali. V 82. minutě se k odraženému míči po rohovém kopu dostal nešťastník Álvaro a vyslal nádhernou technickou střelu, která se od břevna odrazil před bránu, kde míč uklidil za čáru pohotový Cassiano.

"Lvi" měli ovšem dostatečně vysoký náskok a kromě drobných pošťuchovaček žádné další drama nepřipustil. V jediné nastavené minutě ještě mohl přidat šestý gól Gonçalves, ale v dobré pozici trefil jen tyč. Sporting tak porazil doma Estoril vysoko 5:1 a pojistil si první místo v tabulce.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele