11. kolo
12.11.2023 21:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Benfica po dvou gólech v nastavení otočila duel s oslabeným Sportingem

Očekávaný šlágr 11. kola nejvyšší portugalské soutěže přinesl obrovské drama, v duelu dvou odvěkých městských rivalů se nakonec díky fantastickému závěru raduje z výhry Benfica po výsledku 2:1. Dosavadní lídr Primeira Ligy přitom skóroval v samém závěru první půle, a poté i přes vyloučení Gonçala Inácia krátce po změně stran držel hubený náskok až do čtvrté minuty nastavení, jenže pak naprosto selhal a hned dvakrát inkasoval.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta se tedy díky nesmírně cennému tříbodovému zisku vyhoupli na první místo tabulky s osmadvaceti body a právě před druhým CP jsou díky lepšímu skóre. SL bylo v prvním poločas mírně aktivnějším týmem a již v úvodní čtvrthodině si vytvořil dvě solidní příležitosti Rafa Silva, ale ten nejprve pálil těsně vedle pravé tyče a vzápětí svým projektilem z hranice pokutového území orazítkoval břevno.

Obhájce mistrovského titulu znovu zahrozil přesně v polovině první půle, jenomže tentokráte minul levou tyč o několik decimetrů Joao Mario. Zhruba pět minut před přestávkou se za brankářem Adánem chvěla branková konstrukce podruhé - v tuto chvíli totiž napálil levou konstrukci hvězdný argentinský špílmachr Angel Di Maria, ovšem jeho případná branka by stejně nakonec nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu.

Výběr vedený trenérem Rúbenem Amorimem z ničeho nic prorazil v poslední minutě úvodního dějství. Prosadit se dokázal švédský forvard Viktor Gyökeres, který po rychlé akci Edwardse a následné skvělé kolmici na pravou stranu šestnáctky vůbec na nic nečekal a z dvanácti metrů nekompromisně uklidil svou bombu do bližší šibenice. Hosté si však výrazně zkomplikovali svou situaci v 51. minutě, neboť Gonçalo Inácio nevybíravě došlápl kotník Rafy Silvy a rozhodčí Artur Soares Dias ho po udělení druhé žluté karty vyloučil.

Sporting se pak hodně dlouhou dobu i v deseti statečně bránil a držel těsný náskok, nicméně v 90+4. minutě vyrovnal João Neves. Ten si po rohovém kopu z pravé strany zkušeně zpracoval odražený balón a ze středu šestnáctky protivníka ho razantně poslal doprostřed branky kolem bezmocného Adána. Neuběhly ani další tři minuty a o málo vídané otočce ve prospěch Benficy rozhodl střídající dánský útočník Casper Tengstedt, když po nahrávce Aursnese z pravého křídla zblízka dorazil míč do sítě.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele