20. kolo
04.02.2024 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Arthur Cabral, Benfica (© AFP)

Benfica hladce porazila Gil Vicente a jde na první místo tabulky

Hráči Benficy potvrdili roli favorita a v domácím utkání s Gil Vicente zvítězili hladce 3:0. Díky gólům Cabrala a Nevese v úvodní půli a pojistce Silvy v druhém poločase se tak minimálně dočasně dostali na první místo ligové tabulky.

Karty byly před utkáním rozdány jasně, přesto díky nedávné slušné formě hostů mohla panovat na straně Benficy mírná nejistota. Domácí ovšem začali velmi aktivně a už po čtyřech minutách hry mohl skóre otevřít hlavou Cabral, míč však proletěl těsně vedle brány. Brazilský útočník se každopádně dočkal už o deset minuty později. Po rohovém kopu Ángela Di Maríi zůstal nikým nehlídaný v pokutovém území a podruhé již hlavou nezaváhal.

Hosté nicméně nebyli odevzdaným mužstvem, Benficu obecně do mnoha šancí nepouštěli. O dvacet minut později si ale znovu nepohlídali rohový kop a inkasovali podruhé. Tentokrát se sice k hlavičce nikdo nedostal, jenže míč se v pokutovém území dostal k Nevesovi, který se skvěle uvolnil a překonal brankáře Andrewa.

Oba týmy si vyměnily strany a po necelých čtyřech minutách bylo v podstatě rozhodnuto. Míč se po kombinační akci dostal v pokutovém územím k Rafovi Silvovi, který prudkou střelou pravačkou přidal třetí gól svého týmu.

Domácí poté polevili a obraz hry se vyrovnal, druhý poločas se tak jako tak spíše jen dohrával. Po hodině hry pálil z protiútoku nebezpečně šajtlí Rafa Silva, ale Andrew byl tentokrát připraven. V závěru zápasu zase na druhé straně nevyzrál na Trubina technicky zakončující Touré, a tak utkání skončilo 3:0 pro Benficu. Ta se díky zisku tří bodů a odložení zápasu Sportingu dostala na první místo ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele