15. kolo
29.12.2023 19:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Petar Musa (© AFP)

Cabral s Musou prolomili střelecké trápení a Benfica na konci roku zapisuje cennou výhru nad Famalicãem

Drtivý závěr roku po nepřesvědčivém začátku posledního měsíce předvedla lisabonská Benfica, která v posledním zápase kalendářního roku 2023 porazila na vlastním stadiónu Famalicão 3:0. Favorita poslal po půlhodině hry do vedení svým prvním ligovým gólem Cabral, v závěru výhru přesnými trefami potvrdili Silva a Musa.

V první půli byla Benfica jasně lepším týmem a hosté dávali najevo, že jsou s bezbrankovým stavem spokojeni. Navzdory územní převaze se hráči Benficy dlouho do velké šance nemohli dostat. Až po půlhodině hry nastartoval své rychlé nohy v protiútoku Silva a předložil míč před malé vápno Cabralovi. Brazilský útočník skóroval a jeho bezprostřední radost ukázala, jakou tíhu ze sebe prvním ligovým gólem v dresu Benficy shodil.

Hosté po změně stran pookřáli a nechtěli body na Estádio da Luz nechat ležet jen tak zadarmo. První velkou šanci druhé půle však měli domácí. Proti střele mladíka Nevese však v 56. minutě dobře zasáhl brankář Júnior, který se ve dvaadvaceti letech definitivně zařadil mezi nejlepší gólmany ligy.

Neproměněnou šanci mohl v 60. minutě na opačné straně hřiště potrestat Chiquinho. Ten se po průnikové přihrávce prodral mezi obránci až ke střele uvnitř pokutového území, ale dobře zasáhl připravený brankář Trubin. Hosté se kvůli Araújově bránění dožadovali penalty, ale sudí Narciso jim nevyhověl.

Mezi 60. a 75. minutou se hra přelévala nahoru a dolů. Prvně Silva připravil Cabralovi už druhou gólovou šanci, ale letní posila Benficy zatím střelecké prokletí neprolomila kompletně. Poté na druhé straně musel zasahovat Trubin proti nebezpečné střele Fonsecy. V 72. minutě pak ukrajinského brankáře zachránila před Youssoufouvou dělovkou tyč.

Neproměněné šance nakonec byly pro Famalicão osudné. V 85. minutě rozjela Benfica protiútok do otevřené obrany, na jehož konci byl Musa narážející za hranicí pokutového území volnému Silvovi, který technickou střelou překonal Júniora - 2:0.

Silva byl v utkání opravdu dominantní a v momentě, kdy byl míč na jeho kopačkách, hrozilo Famalicãu nebezpečí. V 88. minutě se nejlépe zorientoval s nepřehledné situaci a naservíroval gólovou přihrávku Petaru Musovi, který ukončil tříměsíční čekání na gól. Benfica díky výhře 3:0 nad Famalicãem zaznamenala již čtvrtou soutěžní výhru v řadě a zůstává v pozici největšího konkurenta Sportingu v boji o první místo.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele