15. kolo
30.12.2023 21:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting se na jihu trápil, trn z paty mu proti Portimonense vytáhl Paulinho

Dominantní výkon s míčem na kopačkách a vysokým počtem střel stačil Sportingu k nakonec tvrdě vydřeným třem bodům z půdy houževnatého Portimonense. Hosté proti domácí taktice zaparkovaného autobusu dlouho bojovali, ale do vedení je v druhé půli poslal Gyökeres, za domácí pak zvládl srovnat Relvas, ale o vítězný gól se postaral deset minut před koncem základní hrací doby Paulinho.

Domácí trenér Paulo Sérgio ve svém současném působišti proslul přímočarým obranným fotbalem, a tak nebylo překvapením, že se jeho svěřenci proti favoritovi zatáhli. V prvním poločase tato taktika jednoznačně nesla ovoce, neboť Sporting si nebyl schopný vypracovat smysluplnější šanci a nejisté zásahy jeho brankáře Adána navíc dodávaly domácímu celku naději.

Na úvodní poločas bez větší šance navázal podobně neatraktivní začátek druhého poločasu. Recept na zataženou obranu Portimonense nakonec našel perfektní průnikovou přihrávkou do pokutového území Pedro Gonçalves, který poslal míč přímo do kroku Gyökeresovi a švédský útočník lehkou tečí zaznamenal už svůj 11. ligový gól. Vzápětí mohl přidat druhou potvrzující branku Paulinho, ale slibně rozvíjející se akci v pokutovém území zabrzdil a trefil jen blokující obránce.

Toho mohl Sporting litovat v 69. minutě, kdy Portimonense naplno ukázalo, v čem je jeho síla. Po téměř půlhodině intenzivního bránění dostalo šanci v podobě standardní situace. Odchovanec Sporting Goncalo Costa poslal přesný centr na hlavu stopera Relvase, který už třetím gólem v sezóně srovnal stav utkání.

V 78. minutě mohl být zápas dokonce otočen, neboť se zcela sám hnal na brankáře Adána hnal Varela, ale v zakončení hrubě selhal. Což byla voda na mlýn Sportingu. V 80. minutě poslal Morita z levé strany přízemní centr do pokutového území, který Paulinho sice poslal patou do Tornicha, ale od něj se míč odrazil za brankovou čáru - 1:2.

V závěrečných minutách ještě jednou utekl hostující obraně velmi aktivní Varela, ale ani napodruhé na Adána nevyzrál. Když pak v poslední minutě ve stoprocentní šanci přestřelil bránu Paulinho, bylo o výsledku 2:1 pro Sporting rozhodnuto. Tým z Lisabonu tak vstoupí do nového roku jako lídr Ligy Portugal.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele