12. kolo
02.12.2023 19:00 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Porta (© AFP)

Porto po dominantním výkonu veze tři body z půdy Famalicãa

FC Porto splnilo roli favorita na hřišti Famalicãa a možná až nečekaně hladce vyhrálo 3:0. Hosté do utkání dobře vstoupili gólem Evanilsona, těsně před odchodem do kabin přidal druhý gól Taremi a vítěznou tečku v závěru utkání přidal Francisco Conceição.

Porto v posledním měsíci zlepšilo kvalitu předváděné hry a to se podepsalo na dobrých výsledcích. Po prohře s Barcelonou ovšem mohla na hosty na půdě houževnatého Famalicãa dolehnout deka. Veškeré obavy vzaly za své v 9. minutě, kdy odražený míč po rohovém kopu napálil z voleje Evanilson a přesně mířenou střelou poslal Porto do vedení. Brazilský útočník tak zcela potvrdil svou roli nejlepšího střelce svého týmu v letošním ročníku.

Od úvodního gólu předvedli domácí několik nadějných protiútoků, ale všechny ztroskotaly na nepřesném zakončení. Začali tak opět hrozit hosté. Levý bek Mendes ve 41. minutě svou dělovkou z dálky doprostřed brány donutil nejistého brankáře Reise vyrazit míč nad bránu. Z následujícího rohového kopu po úspěšném signálu pálil z voleje Pepê, ale míč za čáru nepřešel.

Z posledního útoku prvního dějství ale nakonec Porto udeřilo. Uzdravený Galeno v protiútoku propasíroval se štěstím míč k volnému Taremimu, který z prostoru těsně před penaltovým puntíkem překonal brankáře Reise. Branku jednatřicetiletého íránského útočníka slavil celý hostující tým včetně lavičky, neboť Taremi dal za více než dva měsíce teprve druhý soutěžní gól v dresu Porta.

Po změně stran polevilo unavené Porto ve svých ofenzivních snahách. Nezajímavější akcí tak byla až šance domácího Batiniče v 65. minutě, jehož střelu po krásné Nathanově přihrávce vyrazil nad bránu Costa.

Domácí se po změně stran ale nedokázali nějak aktivně hnát za zvratem v utkání a jejich definitivní konec přišel už v 80. minutě. To po faulu na Mendese viděl druhou žlutou kartu Youssouf a Famalicão šlo do deseti.

Početní převahu Porto potvrdilo o sedm minut později, kdy Grujić perfektně načasoval přihrávku za obranu na Conceiçãa, který využil své rychlosti přidal třetí gól Porta. To tak ve 12. kole zaznamenalo svou největší ligovou výhru a bodově se dotáhlo na Sporting s Benficou, které však mají zápas k dobru.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele