26. kolo
02.04.2023 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Gonçalo Ramos (© AFP)

Ramosův gól z úvodu druhé půle rozhodl o další výhře Benficy

Cesta Benficy za vytouženým titulem pokračuje ve velkém stylu. Svěřenci Rogera Schmidta vyhráli díky gólu Gonçala Ramose nejtěsnějším rozdílem na půdě nováčka Rio Ave a připsali si už desáté ligové vítězství v řadě.

Hosté do utkání vstoupili jako favorit a od úvodních minut byli nebezpeční pro bránu soupeře. Do první velké šance se po Silvově přihrávce dostal v 7. minutě Ramos, ale rozvlnil pouze boční síť. Z druhé strany hřiště pak Ramose našel Neres, ale tentokrát střela mladého útočníka mířila přímo do koše brankáře Siqueiry.

První tutovku ale nakonec viděli diváci na druhé straně hřiště. Po Ronaldově centru hlavičkoval do tyče William a k dorážce se dostal Pereira, který už Vlachodimose dokázal překonat, ale zároveň se nacházel v ofsajdové pozici a gól nebyl uznán.

Branky se nakonec diváci dočkali až po změně stran a radoval se z ní hostující celek. Mário se uvolnil na pravém křídle a přihrál míč na malé vápno Ramosovi, který prvním pokusem trefil pouze blokujícího Santose, ale z dorážky už se nemýlil a mohl pod kotlem fanoušků Benficy slavit vedení svého týmu a také návrat do čela tabulky střelců právě po bok Mária.

Před oběma týmy ale byl ještě celý poločas fotbalu, který nabídl vcelku vyrovnanou podívanou. Největší šanci měl v 74. minutě Boateng, který hlavičkoval nikým nehlídán v nebezpečné pozici, ale míč poslal nad bránu. Benfica tak uhájila na půdě Rio Ave nejtěsnější vedení a pokračuje v jízdě za titulem.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele