28. kolo
15.04.2023 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Danny Namaso (© AFP)

Porto podle očekávání porazilo Santa Claru a stahuje ztrátu na čelo

Porto splnilo roli favorita a porazilo na vlastním stadiónu poslední Santa Claru 2:1. Svěřenci Sérgia Conceiçãa se na tři body možná nadřeli víc, než očekávali, ale jejich zisk jim zajistil stažení ztráty na vedoucí Benficu na pouhé čtyři body.

Santa Clara je ve velké krizi a momentálně je největším kandidátem na sestup do druhé ligy. Proto nebylo divu, že rozjeté Porto od úvodního hvizdu převzalo herní iniciativu. První velkou šanci mělo v 15. minutě, kdy Uribe po Galenově sklepnutí pálil z blízkosti z halfvoleje, ale střela mu nesedla a po odrazu od země trefila břevno.

Stoprocentní příležitost k zisku vedení dostalo Porto po půlhodině hry. Domácího útočníka Martíneze zatáhl v pokutovém území stoper Nogueira a sudí Pereira nařídil pokutový kop. K tomu se za nepřítomnosti Taremiho postavil zkušený Uribe a dělovkou, na kterou si brankář Batista sáhl, otevřel skóre zápasu.

O deset minut později byl Martínez v dalším souboji, který vyústil v pokutový kop pro Porto a opět se k němu postavil netradiční střelec Uribe. Jako druhý pokus zvolil střelu po zemi, která ale proletěla vedle brány.

Po změně stran se domácí nikam nehnali, ale s jistotou kontrolovali tempo i průběh zápasu. V 59. minutě postavil stadión na nohy technickou střelou křídelník Pepê, ale míč proletěl těsně nad břevnem Batistovy brány.

Takřka definitivní jistotu na kopačky hráčů Porta přinesl až v 80. minutě střídající Namaso. Galeno po průniku na levé straně pokutového území poslal přízemní centr do pokutového území, který Matheus Nunes odvrátil pouze k číhajícímu Namasovi, který měl už před bránou jednoduchou práci - 2:0.

Santa Clara se ale na půdě obhájců titulu rozhodně neprezentovala jako tým beznadějně odsouzený k sestupu a v závěru se dočkala čestného zásahu. Gabriel Silva po úprku na levé straně prostrčil míč do šestnáctky k volnému Tagawovi, který trefil mezeru mezi nohama brankáře Costy a upravil skóre na konečných 2:1 pro domácí. Porto tak díky další výhře stáhlo ztrátu na vedoucí Benficu na čtyři body, Santa Clara zůstává s pouhými 15 body nadále poslední.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele