33. kolo
20.05.2023 21:30 CET
2 : 4
(2:2)
Stadión:
 

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto zvládlo divoký duel s Famalicãem a stále živí naději na obhajobu mistrovského titulu

Hráči Porta v sobotu sehráli velmi netradiční zápas s Famalicãem, nicméně díky vítězství 4:2 si upevnili druhé místo tabulky a před posledním kolem si přeci jen udrželi alespoň teoretickou naději na titul. V tuto chvíli mají na kontě dvaaosmdesát bodů a za vedoucí Benficou zaostávají o body dva. Pokud ještě chtějí triumfovat, tak na závěr musí zdolat Vitórii a zároveň doufat, že lisabonský gigant neporazí jistě sestupující Santa Claru.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa tak nemají situaci ve svých rukách a zaváhání SL proti poslednímu týmu ligové tabulky se příliš očekávat nedá, ale minimálně do příští neděle mohou alespoň doufat. Domácí celek nevyhrál potřetí za sebou a patří mu osmé místo s třiačtyřiceti body. Hrdinou tohoto duelu se stal íránský ostrostřelec Mehdi Taremi, jenž skóroval čtyřikrát a hned tři góly vsítil z pokutové značky.

Favorizovaní hosté měli navrch od samého začátku a už po necelých dvou odehraných minutách mohli jít do vedení, jenže ve stoprocentní šanci selhal volný Eustáquio a z hranice brankového území úplně minul prostor tří tyčí. Ani ne o pět minut později došlo k velmi kurióznímu momentu. Ivo Rodrigues totiž ve vlastní šestnáctce jasně podrazil Otávia a k nařízené penaltě se postavil Taremi, jenž však zamířil jen do rukavic připraveného brankáře Luíze Júniora.

Avšak rozhodčí Fábio Veríssimo kvůli porušení pravidel nechal pokutový kop opakovat a Taremiho ho napodruhé proměnil přesnou přízemní střelou k levé tyči. Stejný hráč se podruhé prosadil za další tři minuty, když převzal vynikající kolmici od Otávia a z mírného úhlu zamířil doprostřed branky. Domácí se však v žádném případě nevzdali a ještě do přestávky senzačně srovnali.

Krátce po půl hodině hry nejprve snížil Iván Jaime, jenž se po vynikajícím pasu Iva Rodriguese pověsil do vzduchu a přesnou hlavičkou usměrnil balón k levé konstrukci. Ve 44. minutě bylo dokonce vyrovnáno, jelikož Pepê Aquino akrobaticky nakopl do obličeje hlavičkujícího Otávia de Silvu a s penaltou si poradil Santiago Colombatto razantní dělovkou doprostřed branky - 2:2.

Porto po změně stran zmobilizovalo své síly a díky dvěma dalším trefám Taremiho převrhlo misky vah na svou stranu. Třicetiletý íránský reprezentant nejprve zkompletoval svůj hattrick v polovině druhého dějství, protože Youssouf zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a Taremi v tuto chvíli poslal míč k levé tyči. Za dalších devět minut proměnil Taremi i třetí penaltu nařízenou za nedovolený zákrok Otávia de Silvy a pečetil tedy tříbodový zisk svého týmu.

Autor: Viktor Sandev / abola.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele