30. kolo
30.04.2021 22:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Porto zvládlo duel s Famalicãem a udrželo se ve hře o titul

Hráči Porta alespoň částečně napravili minulý nezdar s Moreirense (1:1) a tentokráte i přes vyrovnaný průběh přehráli zachraňující se Famalicão nejtěsnějším poměrem 3:2. Díky tomu se drží na druhé příčce se sedmdesáti body, před třetí Benficou mají stále náskok čtyř bodů a za vedoucím Sportingem zaostávají o bodů šest. V tomto duelu to rozhodně neměli jednoduché, neboť se museli obejít bez trenéra Sérgia Conceiçãa i důležitého obránce Pepeho.

Hosté se za svůj páteční výkon určitě nemusí stydět, na druhou stranu jim patří čtrnáctá příčka s jednatřiceti body a ve zbývajících čtyřech kolech je čeká nesmírně napínavý souboj o udržení, jelikož před šestnáctou barážovou pozicí Boavisty drží nicotný dvoubodový odstup. Jasný favorit začal podle předpokladů aktivněji a do vedení se dostal z první vážnější příležitosti zápasu po necelých osmi odehraných minutách.

Po ponechané výhodě a nádherném pasu z pravé strany si naběhl mezi dva protihráče Taremi a zpětnou hlavičkou našel zcela osamoceného Toniho Martíneze, jenž střelou z úrovně penaltového puntíku propálil naprosto bezmocného brankáře Assunçãa. Domácí se v následujícím průběhu snažili pojistit náskok, ovšem k ničemu se nedostávali a naopak soupeř z ničeho nic udeřil ke konci úvodního dějství.

O vyrovnání se postaral Ivo Rodrigues, jenž se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a svůj technický pokus nádherně usměrnil pod břevno kolem dívajícího se gólmana Marchesína. Porto po změně stran zákonitě přidalo a svůj ztracený náskok si vzalo zpět krátce po odehrané hodině, neboť Queiros nešikovně nakopl Taremiho ve vlastní šestnáctce.

K pokutovému kopu se postavil právě osmadvacetiletý íránský útočník a míč bez potíží uklidil k pravé konstrukci do protipohybu Assunçãa. Porto pojistilo svůj náskok v 75. minutě. Po přímém volném kopu z pravé strany v podání Otávia se vyhoupl do vzduchu Marko Grujić a svou prudkou hlavičkou se trefil k pravé tyči - 3:1.

Úřadující mistr byl při chuti i v nadcházejícím průběhu a další trefu mohl přidat o pět minut později, nicméně přízemní střelu Díaze brilantně odvrátil do strany připravený Assunção. Hosté přeci jen zdramatizovali průběh v nastaveném čase, v před brankovém prostoru se totiž dostal k odraženému balónu Anderson Silva a zblízka rozvlnil síť, avšak Famalicãu tento gól na bodový zisk již nestačil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele