9. kolo
05.12.2020 19:00 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Sporting pouze remizoval na hřišti Famalicãa a podruhé v sezóně ztratil

Na pěti zápasech se zastavila vítězná série Sportingu v nejvyšší portugalské fotbalové soutěži. Lídři ligy dvakrát ztratili vedení na půdě Famalicãa a s loňským nováčkem pouze remizovali 2:2.

Vzhledem k předchozím výsledkům byl jednoznačným favoritem zápasu Sporting, ale úvodní dvacetiminutovka to rozhodně nedokázala. Domácí díky aktivnímu napadání nepouštěli ofenzivní hvězdy Sportingu do větších příležitostí a sami si díky rychlým protiútokům vypracovávali první náznaky šancí.

Ve 22. minutě ovšem domácí obránce Riccieli neuhlídal Nuna Santose a nedovoleně jej zastavil ve vlastním pokutovém území, za což rozhodčí Godinho nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný Santos a jeho nepovedenou střelu dokázal Luiz Junior vyrazit a míč vypíchl i před dobíhajícím Goncalvesem. Devatenáctiletý brankář přitom chytal teprve svůj druhý zápas v nejvyšší soutěži.

Hosté se ve finální fázi trápili a bránu Famalicãa ohrožovali pouze střelami z dálky. O to překvapivější byla gólová situaci z 37. minuty, kdy Goncalves na pravém křídle převzal míč zády k bráně, prokličkoval mezi třemi obránci a technickou střelou na zadní tyč zpoza pokutového území rozvlnil síť svého bývalého chlebodárce - 0:1.

Z vedení se ovšem fotbalisté Sportingu mohli radovat pouhých pět minut. Slabší chvilku si vybral hostující brankář Adán, který podběhl centr z přímého kopu a domácí kapitán Assuncao poslal míč hlavou do odkryté brány.

Vše nasvědčovalo tomu, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu, ale hostující obránce Porro byl proti. Jednadvacetiletý Španěl, který ve Sportingu hostuje z Manchesteru City, se ujal exekuce volného přímého kopu z levé strany hřiště a překvapivou střelou pod břevno poslal svůj tým před poločasovou přestávkou do vedení.

Sporting po změně stran byl aktivnějším týmem a měl hned několik příležitostí k přidání třetího gólu. Střely Goncalvese a Palhinhy z úvodu druhého dějství ovšem dobrými zákroky zlikvidoval Luiz Junior.

Klíčový okamžik utkání přišel v 80. minutě, kdy momentálně nejproduktivnější hráč Sportingu Pedro Goncalves v souboji o míč zfauloval Assuncaa a sudí Godinho mu udělil přísnou žlutou kartu. Ta byla pro dvaadvacetiletého záložníka již druhou v utkání a Goncalves se předčasně odebral do sprch.

Famalicão i přes přesilu jen těžko hledalo cestu do pokutového území Sportingu, ale krátkou přesilovku nakonec dokázalo využít. Minutu před koncem normální hrací doby dostalo výhodu volného přímého kopu ve zhruba dvaceti metrů od brány, čehož využil střídající Jhonata a zatočenou střelou k tyči zaskočil Adána.

Hosté se ale nevzdávali a hned po rozehrávce ve středovém kruhu překvapili stále slavící obranu Famalicãa. Palhinha si vyskočil nejvýš na dlouhý nákop, přehlavičkoval Patricka i špatně vybíhajícího brankáře Juniora a poslal míč do brány. Sudí Godinho ovšem po konzultaci s videorozhodčím branku odvolal kvůli Palhinhovu faulu a Sporting tak po pěti vyhraných zápasech pouze remizoval s Famalicãem 2:2.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele