1. kolo
18.09.2020 20:00 CET
1 : 5
(0:3)
Stadión:
 

Reportáž

Benfica úspěšně vstoupila do sezóny a nadělila Famalicãu bůra

Velice dobrý návrat na lavičku Benficy zažívá Jorge Jesus. Šestašedesátiletý kouč hned v prvním kole umlčel všechny kritiky a s výrazným přispěním letních posil dovedl svůj tým k jednoznačnému vítězství 5:1 na hřišti nevyzpytatelného Famalicãa.

Famalicão, které v minulé sezóně překvapilo aktivní a atraktivní hrou i proti silnějším soupeřům, mělo problém dostat se s míčem vůbec za polovinu a Benfica tak byla od úvodního hvizdu dominantnějším týmem. Již v 19. minutě se tak naplno projevil potenciál letních posil Orlů. Nuňez přiťukl míč mezi stopery do běhu Waldschmidtovi a německý útočník obloučkem překonal vybíhajícího brankáře Zlobina, jenž ještě v minulé sezóně působil právě v Benfice.

O dvě minuty později bylo vedení Benficy dvojnásobné. Na pravé straně hřiště zafungovala spolupráce mezi Silvou a Almeidou, přičemž druhý jmenovaný poslal přízemní centr na hranici velkého vápna, kde již číhal Evérton, který přesnou střelou k tyči navýšil vedení svého týmu.

Na Zlobinovu bránu se hnal útok za útokem a bylo pouze otázkou času, kde se skóre na straně hostů opět navýší. Ze hry se to ovšem nedařilo, a tak musela hned v prvním kole zasáhnout magická levačka Alexe Grimalda. Ten se postavil ve 42. minutě k exekuci přímého kopu z hranice pokutového území a s chirurgickou přesností vymetl pravou šibenici.

Dominance Benficy neustávala ani po změně stran. Už v 52. minutě došlo k dalším zmatkům v pokutovém území domácích a trojice Waldschmidt, Evérton a Silva hráli mezi obranou Famalicãa v podstatě bago. Byl to nakonec Rafa Silva, kdo sérii přihrávek přerušil přesným zakončením a přidal čtvrtý gól pro Benficu.

Hosté pokračovali v ofenzivním představení, při kterém byla obrana Famalicãa pouhým sparring partnerem. V 66. minutě se opět ukázalo nově složená útočná dvojice. Nuňez poslal z pravé strany hřiště přesný přízemní centr na malé vápno Waldschmidtovi, který ve skluzu trefil odkrytou bránu a přidal svůj druhý gól v zápase.

O dvě minuty později alespoň čestný příspěvek do výsledkové tabule přidali i domácí. Lameiras dostal na pravém křídle dostatek prostoru k centru, kterým našel na penaltě volného Gugu a mladý středopolař přesnou trefou zkazil defenzivě Benficy radost z čistého konta. Na celkovém výsledku však tento gól nic nezměnil a Benfica může slavit úspěšný vstup do nové sezóny.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele