26. kolo
21.03.2015 21:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

CD Nacional - FC Porto 1:1

Ne, na Madeiře se Portu letos zkrátka nedaří. Po prohře s Marítimem ztratili Draci body také na půdě Nacionalu, i když tentokrát alespoň vydolovali remízu 1:1. Hosty poslal těsně před pauzou do vedení Tello, konečnou podobu výsledku dal po hodině hry domácí Wagner.

Porto v době výkopu už vědělo, že Benfica prohrála na hřišti Ria Ave, a případný triumf jej tak mohl posunout doslova na dostřel prvnímu místu; zápas s Nacionalem však měl dost podobný průběh. Svěřenci Julena Lopeteguie šli do kabin s jednobrankovým náskokem, stejně jako Benfica, a stejně jako Benfica o něj také po změně stran přišli. Jediný rozdíl je, že si nenechali dát druhý gól v nastavení. Rozestup mezi prvními dvěma kluby se tak ustálil na třech bodech.

Ještě jednu věc měly oba dnešní zápasy favoritů společnou - výrazné zlepšení hry ve druhém poločase, zejména tedy z domácí strany. Na Madeiře v první půli hrozilo pouze Porto, a to ještě pouze na samém začátku a konci celého dějství. První šanci spálil po deseti minutách hry Casemiro, který napřáhl ze slušné dálky a míč prosvištěl těsně kolem Gottardiho tyče. Těsně před poločasovým hvizdem pak nejprve spálil slušnou příležitost Aboubakar, který ve skvělé pozici nedosáhl na Danilův míč, a potom už se skóre poprvé měnilo - Cristian Tello, jedna z největších opor týmu v posledních týdnech, zpracoval za vápnem balon a parádní trefou k tyči nadělil domácím nevítaný "dáreček" do šatny.

Také po změně stran jako první zahrozilo Porto, konkrétně Maicon, který z přímého kopu napálil břevno; potom však už začali přebírat iniciativu domácí. Veterán Hélton, který v bráně Porta zaskakoval za suspendovaného Fabiana, ještě v 56. minutě perfektně vychytal další přímý kop Christiana, jenže o pouhé dvě minuty později došlo ke klíčové změně - právě Christian totiž uvolnil místo na hřišti Wagnerovi, a čerstvý střelec se prosadil takřka okamžitě, když si na zadní tyči naběhl na centr a doklepával do prázdné brány.

Oba týmy měly následně šanci strhnout zápas na svoji stranu - Vincenta Aboubakara však i napodruhé odzbrojil Gottardi, zatímco domácí Lucas Joao před zívající klecí nepochopitelně selhal a odmítl tak vstřelit snadný vedoucí gól. Konečná remíza 1:1 tak vyhovuje mnohem více Nacionalu, zatímco v Portu si mohou rvát vlasy; přišli totiž o jedinečnou šanci zdramatizovat bitvu o titul.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele