základní část, 19. kolo
07.08.2011 17:15 CET
2 : 4
(2:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Spartak Moskva 2:4

V gólovou přestřelku se změnil duel Těreku s moskevským Spartakem. Domácím patřila první půle, Spartaku druhá. Výsledek? 2:4.

Zápas začali lépe hosté. Již ve 4. minutě pálil hlavou Welliton, poté co mu krásně nacentroval Kirill Kombarov, jenže pálil nad. Spartak svého soupeře zatlačil před bránu a hráči Těreku se tak museli spolehnout na protiútoky. Jeden takový přišel ve 20. minutě, kdy domácí odkopli balon na půlku, kde číhal Asildarov. Ten převzal míč a uháněl k bráně. Do cesty se mu postavil Rojo, ale toho Šamil obehrál a běžel sám na Dikáně. Tomu taktéž nedal šanci a domácí se dostali do vedení.

V 34. minutě bylo před bránou Spartaku opět veselo. Maurício vyslal centr na bránu, ale ten skončil na ruce Roja. Penalta a žlutá karta. Pokutového kopu se ujal Asildarov, ale Dikáň jeho směr vystihl a míč vyrazil. Bohužel pro něj byl u něj nejdříve Maurício a v pohodě zvýšil na 2:0. O deset minut později kopali penaltu i hosté. Ve vápně čaroval dmitrij Kombarov, jenže Pavlenko jej sundal k zemi a verdikt byl jasný. Welliton si už připravoval míč, vystřelil, ale Džanajev jeho pokus tygřím skokem k pravé tyči lapil! Do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

V 47. minutě se kopala další penalta. Džanajev čekal až se k němu dokutálí balon, aby jej mohl v pokutovém území chytit, ale Welliton byl rychlejší a udělal brankáři kličku. Ten mu skočil pod nohy, nic jiného nezbývalo. Penalta a červená karta. Do brány šel Godzjur. Ten sice skočil k tyči, ale exekutor penalty Dmitrij Kombarov pálil k druhé. Spartak tak snížil na 2:1.

Hosté jakoby chytli druhý dech a na obranu Těreku se valil jeden útok za druhým, aby také ne, když hráli v deseti. Vyrovnání přišelo v 76. minutě. Dmitrij Kombarov centroval z levého křídla na vzdálenější tyč, kde si počíhal Ari a odpoutal se od Zengueho a hlavičkoval k tyči, tam s ejiž chystal Godzjur, ale míč nechytil.

V 80. minutě si dali hráči pauzu. V Grozném vypadla elektřina.Po zhruba dvaceti minutách se začlo opět hrát. Vypadalo to, že už nic nestane, ale rozhodčí nastavil 6 minut a v páté bylo skóre otočeno. Welliton vypálil ve vápně a Godzjur na balon nedosáhl, střelu ještě dorazil u brankové čáry Dzjuba a Spartak vedl. A v 99. minutě byla zkáza Těreku dokonána. Domácí hráli vabank, ale to se jim vymstilo. Welliton běžel sám na brankáře domácích a neměl problém s tím, aby jej obehrál - 2:4 a konec zápasu.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele