základní část, 1. kolo
12.03.2011 16:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Dinamo Moskva 3:2

Lokomotiv ve vypjatém závěru nakonec uhájil vítězství a připíše si první tři body. Železničáři vyhráli 3:2.

Hráči Dinama se pořádně ani nestačili rozkoukat v nové sezóně a již prohrávali. Vskutku špatný vstup do sezóny. Ve 3. minutě zahrával Torbinskij přímý kop, který proletěl klubkem hráčů a připravený Ďurica nártem uklidil míč k tyči - 1:0.

O dvě minuty později mohlo být v Lužnikách ještě veseleji. Aktivní Torbinskij se dostal po přímočaré akci k odraženému balonu a z osmi metrů prudkou ranou netrefil branku.

Hosté se k první šanci prokousali až v 11. minutě, kdy po nepovedeném přímém kopu Lomiče pálil z pětadvaceti metrů Samedov, k jeho smůle pouze do rukavic Guilhermeho. Poté se hra trochu uklidnila. Aktivnější byli pochopitelně hosté. Svými centry hledali hlavně Kevina Kurányiho, ale tomu se nedařilo v zakončení. Ke gólu jim paradoxně mohl pomoci i domácí brankář Guilherme, který v 37. minutě podběhl centr a míč se dostal k volnému Fjodoru Smolovovi, který dostál svému příjmení a k jeho smůle se nabídnuté šance lekl a nastřelil dobíhajícího obránce. Měl před sebou prázdnou bránu. Dvě minuty na to pálil tvrdě po přetaženém centru Samedov, ale tuto střelu schytalo akorát pravé stehno brazilského gólmana. To byla také více méně poslední zajímavá situace v první půli, kterou vyhrál Lokomotiv 1:0.

Jak začal Lokomotiv první půli, tak začal i tu druhou. Po závaru se dostal k míči Fernandes a nacentroval před bránu, kde se míče ujal Burlak a dostal ho do sítě. Ve 47. minutě Loko vedlo 2:0.

V 60. minutě se zdálo býti rozhodnuto. Syčov utekl s míčem až do vápna, kde si pohrál s Kisenkovem a předložil míč zcela volnému Torbinskému, který neměl problém z deseti metrů trefit poloprázdnou branku. Dima tak tímto gólem podtrhl svůj výborný výkon - 3:0.

Po této akci se hra naprosto zklidnila, nebyly žádné šance, nebyly žádné góly, tento klid zbraní porušil až v 90. minutě Alexandr Samedov. Hostě se odhodlali ke střele, kterou zblokoval obránce Maicon a překvapil tím hlavně Guilhermeho, který byl po této teči absolutně mimo pozici, toho využil právě Samedov a snížil.

Minutu na to poprvé zafungovala vazba Misimovič-Kurányi. Prvně jmenovaný překvapil celou obranu Lokomotivu, když zhruba na hranici velkého vápna poslal lahůdkový oblouček za obranu, kde byl právě německý střelec, ten neměl problém se zakončením - 3:2.

Toto byla také poslední akce zápasu. Hosté začali střílet branky moc pozdě, proto také prohráli. Krasnožan se tak může radovat z první výhry na lavičce Lokomotivu.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele