základní část, 25. kolo
26.09.2011 16:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Anži Machačkala - Těrek Groznyj 2:2

Dohrávka pětadvacátého kola přinesla napínavé derby mezi Dagestánem a Čečnou. Spokojeni nakonec nebyli domácí, ani hosté. Zápas skončil remízou 2:2.

Vyhecovaný zápas divákům nachystal pořádnou akci již od prvních minut. Hned po pěti minutách hry pálil Eto'o, Džanajev míč vyrazil a dobíhající Jucilei nedokázal balon usměrnit do sítě. Na druhé straně bylo veseleji. Pavlenko převzal míč na levém křídle, obehrál obránce, oběhl brankáře a pohodlně skóroval do brány - 0:1.

Na druhé straně řádil ve 14. minutě Eto'o, na hraně vápna si vzal míč, potáhl ho doleva a střelou k tyči vyrovnal na 1:1. A od té chvíle na hřišti existoval jenom jeden tým. Anži útočilo a hosté najednou nevěděli, kde jim hlava stojí. Sice občas dostali balon za půlku, ale vždy jen na chvíli. Byli v podstatě neškodní. Obranu Těreku držel nad vodou především obránce Ferreira, který svědomitě bránil všechny ataky hostí a dokonce vyhlavičkoval balon z brankové čáry po hlavičce jednoho z útočníků. První půle tak skončila remízou. Nutno dodat, že Anži si vedení zasloužilo, ale Těrek byl v obraně pozorný.

Druhá půle byla ze strany Těreku o maličko lepší. Míč se na půlce Machačkaly aspoň ohřál. Staral se o to zejména Asildarov, ale jeden hráč je na polovinu hřiště málo, a tak se zase hrálo na druhé straně. V 58. minutě spálil šanci známý palič Prudnikov, když z malého vápna netrefil poloprázdnou bránu. O pár minut později pálil ze střední vzdálnosti kapitán Carlos a Džanajev se jen koukal, jak míč letí jen těsně vedle tyčky. O pár minut později byl v šanci zase Prudnikov, ale rozhodčí se rozhodli písknout ofsajd, který podle všeho nebyl. Avšak vrah šancí Prudnikov bránu beztak netrefil. Hosté si mohli ukroutit krk, a tak se snažili kouskovat hru častými fauly a střídáními. Ale navzdory všemu se zase dostali do vedení. V 88. minutě po zkaženém rohu se k balonu dostal Vlasov a utíkal seč mu síly stačily k Revišviliho bráně. Výsledkem toho byl souboj jeden na jednoho a balon v síti. 1:2.

Po naprosto nezaslouženém gólu domácí nesložili zbraně a Joao Carlos hlavou vzápětí sorvnal na 2:2. Více se toho již nepřihodilo, protože z nastavených čtyř minut se kvůli zdržování hostů hrály zhruba dvě. Těrek se tak probránil k remíze 2:2.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
paver

2:1

Reagovat
mike.84

ta machačkala je marná jak cyp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele