7. kolo
25.04.2010 14:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Těrek Groznyj 0:0

Zenit na domácí půdě pouze remizoval s Těrekem a před vzájemným soubojem si nechal CSKA odskočit o dva body. Danny neproměnil penaltu a spoustu gólových šancí a Sergej Karasev neuznal dva góly na obou stranách, všechny kvůli ofsajdu.

Zápas začal v pomalém tempu, proto odpískaná penalta v 8. minutě byla překvapením i pro domácí. Danny se tlačil do branky a těsně před pokutový územím ho poslal na zem Ferreira. Karasev ovšem ukázal na penaltový puntík. Spravedlnost však zvítězila a Andrej Dikan chytil míč po lehké střele Portugalce.

Chycená penalta nabudila hosty z Grozného a Těrek začal přehrávat obranu Zenitu. Z dálky střílel Georgiev, nebezpečně pálili Arce a Lachijalov. Posledním pokusem v této sérií útoku se stala střela Lachijalova do tyče po rychlém protiútoku. Domácí pak dvakrát zkoušeli vyslat do útoku Keržakova, ale poprvé útočník nedostihl míč a podruhé spadl po souboji s Ferreirou bez cizího zavinění.

V 29. minutě už Keržakov gól vstřelil, ale z ofsajdového postavení. Pak měl dvě gólovky na kopačkách Danny, ani jednu šanci nedokázal zužitkovat. Následující nápor domácích přišel kolem 40. minuty, kdy zprvu do tyče střílel Rosina a poté Keržakov poslal balón podél brány. Do přestávky střídali oba kouči. Maurícia, jenž dostal žlutou kartu, Bajdačnyj nahradil Gvazavou. Zato Lazović musel ze hřiště kvůli zranění, místo něho vyběhl na trávník Bystrov.

Po přestávce začali hosté opět zostra. Nebezpečný projektil vyslal Asildarov, proto musel zasáhnout Malafejev. Dvakrát nepochodil Lachijalov a střela Bracomonteho našla připravenou náruč gólmana. Iniciativa sice byla na straně domácích, ale postrádala ostrost. Spalletti vypustil na pole Huzstiho, jenž vystřídal Rosinu a po centru Maďara střílel hlavou Križanac, ovšem Dikan vytáhl perfektní zákrok. Navíc se hráč Zenitu nacházel v ofsajdu.

Jelikož se domácí zaobírali útokem, nechali projít protiútok a Lachijalov překonal Malafejeva. Pískal se však ofsajd. Zenit se přibližoval k brance soupeře čím dál víc. V 74. minutě Dikan skvělým zákrokem zastavil střelu Širokova a nedovolil dorážet Keržakovovi. Pak se zranil Bystrov a na hřišti se objevil Zyrjanov. V nastaveném čase obdržel Dikan žlutou za zdržování, jenže Dikanovo zdržování splnilo účel a Zenit pouze remizoval.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Odvážný tip, ale proč ne. Styl hry Těreku podle mě bude dělat Petrohradu vážné problémy.

Ale já tipuju nějaké těsné vítězství domácích, 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele