12. kolo
09.07.2010 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Rostov - Spartak Moskva 1:0

Velký překvapení přichystal trenér Karpin v základní sestavě, místo hvězdného Brazilce Alexe nasadil Gruzínce Ananidzeho. Domácí nastoupil v očekávané sestavě.

Spartak, který hnalo za vítězství tradičně velký počet příznivců, se musel od počátku bránit nájezdům Rostovčanů. Ve 13. minutě se mužstvo Olega Protasova dostalo do vedení, po velmi nejisté defenzivní práci Jiránka měl Kulčij čas připravit si míč na střelu a Džanajev se po míči natahoval marně.

Spartak byl opravdu žalostný a první střelu mezi tři tyče brankáře Amelčenka vyslal až v nastavení prvního poločasu! S projektilem Sajenka neměl brankář Rostovu výraznější problém.

Bylo jen otázkou času, kdy trenér Karpin vyšle na hřiště tvůrce hry Alexe, a stalo se tak v 56. minutě, kdy vystřídal nevýrazného krajana Wellitona. Kouč červenobílých tak změnil rozestavení 4-4-2 na 4-2-3-1. Alex přinesl oživení do hry hostů. Jeho střela jen těsně minula branku a v další akci vysunul Ananidzeho, který selhal na Amelčenkovi.

Většina druhého poločasu se hrála na polovině Jižanů, domácí zuby nehty bránili těsné vedení a úřadující vicemistr se hnal alespoň za vyrovnávající brankou. V jednu chvíli se na hřišti objevilo v dresu Rostova sedm obránců, na vině je totiž vyloučení Gackana, kvůli kterému mužstvo dohrávalo v početním oslabení. Obrana domácích nápor vydržela a poprvé od roku 2004 se raduje z vítězství nad slavným soupeřem. Tentokrát fanoušci a hráči červenobílých odjíždí s pochmurnou náladou domů.

"Nepovedlo se dnes pouze jedno - skórovat. Podle mě dnes bylo na hřišti pouze jedno mužstvo," zhodnotil utkání nepříliš sebekriticky trenér Spartaku Valerij Karpin. Jeho protějšek na lavičce Rostova Oleg Protasov byl jiného názoru. "První utkání po přestávce je vždy náročné. Zejména proti Spartaku. Měli jsme problémy s kádrem, kvůli nim bylo na lavičce příliš mnoho obránců. Soupeř nás donutil se bránit, ale hráči byli šikovní, setrvali a domnívám se, že vybojovali zasloužené vítězství," vyjádřil se Protasov pro NTV - Plus.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele