5. kolo
18.04.2009 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Těrek Groznyj 2:0

Povedenou premiérou se může pyšnit Valerij Karpin, jeho svěřenci porazili nevyzpytatelný Těrek Groznyj 2:0, obě branky červenobílých padly uprostřed druhého poločasu a postarali se o ně Vladimir Bystrov a Welliton. Tou dobou už hrál Těrek o deseti, vyloučit se nechal obránce Miščenko.

Generální ředitel Spartaku Moskva Valerij Karpin, který převzal mužstvo po odchodu dánského trenéra Michaela Laudrupa, udělal v sestavě několik změn. Místo Pletikosy se v brance Spartaku objevil Džanajev, Fathiho nahradil Stranzl, který byl v zimě mezi nepotřebnými a do útoku vedle Wellitona se postavil Dzjuba. Spartak tudíž změnil rozestavení z 4-5-1 na 4-4-2.

Fanoušci Spartaku na domácím stadionu v Lužnikách jméno svého miláčka Karpina hlasitě vyvolávali a v hledišti byl k vidění banner. Valeriji, dokážeš to. Věříme ti!.

V úvodních minutách hýřil aktivitou Sajenko, nejprve po rohovém kopu střílel nad, poté vyslal Wellitona, kterého vychytal Dikan a nakonec taky spálil velkou šanci, když jeho střelu Dikan nohou vyrazil.

Spartak měl proti čečenskému klubu mírnou převahu, ze standardní situace zahrozil i český obránce Martin Jiránek. Devítinásobný mistr navíc mohl kopat penaltu, ale ruku Ilieva sudí přehlédl. Na splnění tříbodového úkolu tak měl Spartak ještě druhý poločas, komplikace však mohla nastat po akci Lachijalova, kterému nebyl uznán gól pro ofsajd.

Do vedení mohl dostat Spartak brazilský útočník Welliton právem považovaný za nejlepšího hráče Spartaku v úvodních kolech. Po vysunutí od Sajenka ale prohrál souboj s gólmanem Těreku Dikanem. Chvíli poté Spartak dokázal přečíslit zatažený Těrek, po přihrávce Sajenka se ocitl v dobré pozici Vladimir Bystrov a obránce hostů Miščenko sáhl k záchranné brzdě a sudí Ivanov neváhal vytáhnout červenou kartu.

Tlak červenobílých poté enormně narostl, což byla také zásluha miláčka tribun Bojarinceva, který se dostal na hřiště za Sajenka. Po několika spálených šancích se domácí fanoušci v Lužinkách nakonec radovali z úvodní branky. Bojarincev poslal do pokutového území Těreku ostrý centr, který Dikan jen vyrazil gólman Dikan před nohy Bystrova a ten míč technickou střelou dopravil do sítě.

Zvýšit na rozdíl dvou branek mohli následně Bojarincev, Dzjuba a Welliton. Třetí jmenovaný se nakonec přeci jenom dočkal. Možná přemotivovaný útočník Těreku Prudnikov, který přišel do čečenského hlavního města na hostování právě ze Spartaku, špatnou přihrávkou založil protiútok domácích a ten po vysunutí Dzjuby, který Brazilec Welliton přesnou střelou zakončil. Ve zbytku utkání se o deseti hrající Těrek na nic nezmohl a Spartak si připisuje tři body za vítězství 2:0.

Autor: David Kubáň / sport-express.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele