19. kolo
23.08.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Derby Spartak - Dinamo bez vítěze

Moskevské derby mezi Spartakem a Dinamem skončilo remízou 1:1. Hostující Dinamo sice dostal do vedení Alexandr Keržakov, ale Spartak od prohry uchránil v druhém dějství střídající mladík Dzjuba.

V sestavě Dinama nechyběl Portugalec Danny, který se příští týden nejspíš stane hráčem Zenitu Petrohrad. Spartaku chyběl především útočník Roman Pavljučenko, který laboruje se zraněným kotníkem.

Dinamo mělo první šanci zápasu. Po rohovém kopu málem skóroval zadák Granat. Spartak nezůstal pozadu. Povedenou střelu Argentince Maidany vytěsnil brankář Gabulov na roh. Diváci v Lužnikách se nemohli nudit. Ozvala se i tyč branky Spartaku, kterou hájil Pletikosa. Spartak zahrozil opět prostřednictvím Maidany.

Ve 23. minutě přišla první branka. Pletikosa skvěle vyrazil střelu Chochlova, ale pohotový Alexandr Keržakov dopravil míč do sítě. Spartak hrozil především díky Maidanovi, který zaměstnával Gabulova, ale taky přesně přihrával. Jednou skvěle vysunul Baženova, který však v dobré pozici špatně přihrál.

Na začátku druhého poločasu měl Spartak příležitost vyrovnat. Brankář Gabulov ale zázračně zneškodnil hlavičku Bystrova v pádu nohama. V koncovce neuspěl ani útočník červenobílých Baženov, který se pokusil přehodit Gabulova, ale chyběly mu centimetry.

Druhou branku v utkání měl na kopačce Keržakov. Po vysunutí od Chochlova postupoval sám na Pletikosu, kterého obehrál, ale do odkryté branky se netrefil, smolně orazítkoval tyč. Napětí se dalo krájet. Oba týmy hrály ve velkém stylu a shodně toužily po tříbodovém zisku.

Trenér Spartaku Ledchajov dělal vše proto, aby Spartak bodoval. Na hřišti poslal čerstvé hráče Pavlenka a Dzjubu. Spartak začal hazardovat, naproti tomu Dinamo se bránilo v devíti lidech. Jen Genkov, který vystřídal Keržakova, čekal u středového kruhu.

Spartaku se podařilo vyrovnat. Dzjuba poslal míč po standardní situaci zblízka přesně pod břevno. V závěrečných minutách orazítkovaly oba týmy tyčku. Nejprve zadák Dinama Denis Kolodin z přímého kopu. Obrovskou šanci měl při svém debutu v dresu Spartaku střídající Ivan Sajenko. V pokutovém území si zpracoval na prsa míč a pohotově vystřelil, Gabulova zachránila branková konstrukce. Moskevské derby nabídlo vynikající podívanou, ale vítěze nenašlo.

Autor: David Kubáň / Gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele