základní skupiny - skupina A, 2. kolo
29.07.2012 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Britové zdolali Emiráty a míří vstříc čtvrtfinále!

Mírné zaváhání se Senegalem je po dnešku již zapomenuto. Velká Británie dokázala přestřílet Spojené arabské Emiráty a společně právě s taktéž čtyřbodovými Lvy z Teranga míří za účastí ve vyřazovací fázi.

Hlediště ve Wembley bylo při utkání domácích miláčků plné známých osobností, očekávaný duel si pochopitelně nenechal utéct ani princ William. Také on se mohl po úvodní nepříliš zajímavé čtvrthodině radovat. Na konci pohledné akce stál centr Bellamyho na zadní tyč, kde kulatý nesmysl nekompromisně uklidil za čáru Ryan Giggs - waleský veterán se tak stal nejstarším hráčem skórujícím ve fotbalovém utkání na olympijských hrách!

Asijaté se ovšem rozhodně nenechali zahanbit. Konkrétně to byl Khalil, odpovědět na vedoucí branku se mu ale nepodařilo. Stejně jako v prvním utkání, tak i tentokrát na sebe poutala největší pozornost osa Giggs - Bellamy - Cleverley, přičemž posledně jmenovaný mohl těsně před odchodem do kabin po Ramseyho standardce, přidat pojistku, tomu však udělal ráznou přítrž Khasifa. Středopolař ManUtd na sebe nicméně upozornil hned vzápětí ještě důrazněji: Bellamy poslal do vápna přesný pas, Cleverley ale napálil míč tak šťastně, že se mu ke smůle povedlo trefit obě tyče hostující branky!

Druhého dějství už se také účastnil Daniel Sturridge, jenž na trávníku nahradil Marvina Sordella. A krátce po svém příchodu mohl být útočník CFC za hrdinu, ovšem neuspěl a o nic lépe si záhy na druhé straně nevedl ani Khalil, jenž napálil mičudu do tyče Butlandovy branky! Po hodině hry ale všem na stadionu zatrnulo: Esmaeel oslovil Eisu, který natáhl krok a nekompromisní ranou zavěsil a srovnal na 1:1.

Emiráty ani nadále nepolevovaly. Další Eisovu ránu tečoval Tomkins tak nešťastně, až si balón málem poslal do vlastní sítě. Butland se musel mít neustále na pozoru, staral se o to mimo jiné také Khalil, jenž pálil z dobré pozice, ale znovu na strážce domácí branky ten správný recept nenašel.

Po 73. minutách se ze hřiště poroučel za bouřlivého potlesku Ryan Giggs, jehož místo zaujal Scott Sinclair. A tato změna se vzápětí ukázala jako správná! Khasif vyrazil Bellamyho centr přesně do cesty, kde se pohyboval záložník Swansea a ten už se obvykle z takovýchto pozic nemýlí - 2:1. Za tři minuty bylo rozhodnuto. Cleverley našel rozběhnutého Sturridge, jenž se neukvapil a chytrým zakončením zvýšil na konečných 3:1.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
HullCity

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sinclair mě přesvědčil o jeho kvalitách. Přišel, dal gól a skvěle rozhýbal hru Británie.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim jakej vychazi pavouk na VB, ale urcite ji tipuju na finale s Brazilii...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele