základní skupiny - skupina B, 3. kolo
01.08.2012 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Korejská republika "OH" - Gabon "OH" 0:0

Korea se rozešla s Gabonem bez branek a postupuje tak do čtvrtfinále z druhého místa za Mexikem, zatímco Afričané se společně se Švýcary s olympijským turnajem loučí.

Tým trenéra Hong Myung-Boa měl první šanci hned zkraje zápasu - levý bek Kim Young-Gwon našel dlouhým míčem Park Chu-Younga, s jehož střelou si však bez potíží poradil gólman Didier Ovono. Korejci si tento neúspěch mohli vynahradit o deset minut později, kdy Koo Ja-Cheol střílel z pokutového území ve velké šanci, ale Ovono jeho pokus úžasným zákrokem zneškodnil.

Po nudné čtvrthodince se Asiaté dostali opět ke slovu; spolupráce Yun Suk-Younga a střílejícího Koo Ja-Cheola se však neujala, když míč prolétl těsně vedle tyče. Gabon měl vůbec první příležitost v zápase až dvě minuty před přestávkou, nicméně o nic závratného nešlo - Lévy Madinda se sice dostal do pokutového území a vystřelil, ale korejský gólman s jeho pokusem neměl problémy.

Krátce po pauze už však bylo vše při starém, tedy na kopačkách Korejců. Ki Sung-Yueng rozehrál rohový kop, Park Chu-Young zpracoval vysoký míč hrudí a vypálil zblízka nad. Neuspěl ani sám Ki Sung-Yueng, který se v následujících minutách dostal do střelecké příležitosti hned dvakrát, ale pokaždé mířil mimo.

Okřídlené "nedáš - dostaneš" se málem naplnilo v 65. minutě. Madinda se z podobné pozice jako před přestávkou dostal k ráně, která k velké úlevě Korejců skončila pouze v boční síti. Gabon se mohl dostat do překvapivého vedení ještě o 15 minut později, kdy Jerry Obiang zaregistroval vyběhnuvšího Jung Sung-Ryonga a pokusil se ho přelobovat, jenže korejský gólman se stihl včas vrátit a míč vyrazit nad břevno.

Když následně neuspěl ani Ji-Dong Won na jedné a Steve Nzambe na druhé straně, dospělo utkání až k bezbrankovému konci. Korejci nyní čekají na to, kdo vyhraje skupinu A - a s kým se tedy utkají o semifinále.

Autor: Dominik Zezula / fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Muselo bejt celkem nudny utkani..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele