základní skupiny - skupina B, 1. kolo
26.07.2012 18:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Další remíza se zrodila v souboji Gabonu se Švýcarskem

Pátý zápas, třetí remíza. Švýcarsko nad Gabonem zásluhou proměněné penalty Mehmediho rychle vedlo, krátce před přestávkou ovšem srovnal Aubameyang a výsledkem 1:1 už utkání i skončilo. V závěru mohly oba týmy strhnout vítězství na svou stranu, Afričané navíc dohrávali proti přesile, branka už ale nepadla.

Začátek zápasu byl zcela jasně v režii mírně favorizovaných Švýcarů. Už ve čtvrté minutě si Emeghara naběhl na chytrý pas za obranu, dostal se k míči dříve než obránce Ndong, který ho následně nekompromisně poslal k zemi a kopala se penalta. Ahmeda Mehmediho nerozhodil ani první neuznaný pokus, i napodruhé s klidem přelstil Ovona a poslal Švýcarsko do vedení. Gabon postupně vyrovnával hru, přesto hrozili převážně Evropané - Zuber například v patnácté minutě vypálil nad břevno.

Neuvěřitelná situace byla k vidění ve dvacáté minutě, Švýcaři se nádhernou kombinací na jeden dotyk dostali až do šestnáctky soupeře, Zuber našel před úplně prázdnou brankou Mehmediho, tomu se však balón zamotal mezi nohy a gólové zakončení z toho nebylo. Švýcarský fotbalista má asi jediné štěstí, že se i tak pískal ofsajd, jinak by asi jen těžko ušel veřejnému posměchu. Gabon pořádně zahrozil už o dvě minuty později, Aubameyang dravě pronikl po pravé straně, Nono pustil míč až k z druhé vlny nabíhajícímu Obiangovi, ten ovšem orazítkoval jen břevno Benagliovy svatyně.

Aubameyang pak mohl a měl vyrovnat, to by ale musel se svou vyloženou příležitostí naložit mnohem lépe, takto z toho byl jen odkop od branky. Stejný hráč mohl na Benaglia sám postupovat ještě jednou, to mu ale chyběla rychlost a situace skončila pouze rohovým kopem. V pětačtyřicáté minutě dostala hvězda Gabonu třetí možnost srovnat se Švýcarskem krok, do třetice už to navíc vyšlo. Aubameyang po přihrávce Nona překonal Benaglia.

Ve druhém poločase se hodně dlouho čekalo na první důležitý moment, aktivitu znovu vrátil na trávník až střídající Kasami, jenž vyslal na branku Ovona pořádnou pumelici, která ale v síti neskončila. Rozhodnutí měl na kopačce i na druhé straně Ndoumbou, ten však těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Dvanáct minut před koncem si Švýcar Buff prohlédl za simulaci druhou žlutou kartu a byl vyloučen, Gabonu se tak otevřela možnost zahrát si přesilovku. Výraznější šance už ale nepřišla, a tak z toho byla v zajímavém utkání zasloužená plichta.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnejsi zapas sem nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tady se snad sesli fanousci Gabonu

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele