4. kolo
02.08.2014 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Košice pokračujú v sérii prehier

Košice nezískali body ani v 4. kole, na pôde Dunajskej Stredy totiž zaznamenali prehru 1:3. DAC naopak vybojoval prvé ligové víťazstvo v tejto sezóne.

Dunajská Streda vstúpila do zápasu veľmi aktívne, čo zefektívnila už v 6. minúte. Východniari nechali po centri Szabóa dostatok priestoru pre Erika Ujlakyho, ktorý to pohotovo využil a otvoril skóre - 1:0. Vzápätí mohol víťazstvo navýšiť Sabler, ale v dobrej pozícii neuspel. DAC bol po vydarenom úvode veľmi povzbudený a jeho hráči hrali s chuťou. V 21. minúte sa Horváth snažil z priameho kopu prekvapiť Ružinského, no jeho lob skončil tesne nad. Hra mala vcelku dobré tempo, no dojem z nej kazilo najmä časté kúskovanie. Košice si tesne po polhodine hry vypracovali obrovskú príležitosť. V nej sa ocitol Pačinda, no z voleja mieril tesne vedľa. Pačinda však všetko napravil v 41. minúte. Vtedy mu ale výrazne pomohol domáci gólman Penksa, ktorý chyboval a jeho technická strela mu ušla do bránky - 1:1. Mužstvá teda po polčase odchádzali do šatní za vyrovnaného stavu.

DAC avšak na gól do šatne zareagoval najlepším možným spôsobom, napodobnil úvod z prvého dejstva a hneď skóroval. Tentokrát už po troch minútach, keď sa vo vyloženej pozícii skvele zorientoval Sabler a s prehľadom svoju šancu premenil - 2:1. Vzápätí domáci pohrozili po štandardke, no v poslednej chvíli dobre zasiahol Ostojić. Po hodine hry mohol skóre skorigovať Haskić, jeho pokus ale tesne minul Penksovu bránku. Vzápätí sa na druhej strane ocitol v obrovskej šanci Jurčo, ale skúsený útočník v nej mieril trestuhodne vedľa. Desať minút pred koncom mohli hráči Dunajskej Stredy definitívne potvrdiť svoje víťazstvo, no v obrovskej skrumáži Ružinského neprekonali. Mladý brankár MFK bol však v 86. minúte bezmocný. DAC sa presadil po priamom kope, z ktorého bol nakopnutý center tečovaný na Jurča a ten už bez problémov zvýšil skóre - 3:1. Klub zo Žitného ostrova teda zaslúžene získal prvé tri body, Košice si na prvý bod v sezóne ešte musia počkať.

Autor: Filip Kubaliak

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Z mého pohledu se jedná o zajímavý zápas.Košice si doma v dvou zápasech vyzkoušeli jaké to je prohrát jako favorit,.Venku prohráli jako outsider.Ted už zbývá poslední možnost ,když nepočítám 0.Tou možností je vyhrát coby outsider.Doufámale ,že se tak stane až v některém příštím zápase .Ted prosim NE.Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

Vloudila se chybička.Ještě je další možnost-výhra jako favorit.Nic to nemění na mém tipu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne, že sme Sablera nepotrebovali zbaviť sa nádejných hráčov a hrať bez útočníka... Trenčín Trenčín...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy vyhodí toho Látala?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele