Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 9. kolo
13.11.2021 20:45 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Ben Davies (© AFP)

Wales smetl Bělorusko a odskočil Česku na rozdíl tří bodů

Wales se začátkem září natrápil na výhru na dočasné půdě Běloruska, doma už to byla jiná písnička a ostrovní země zvítězila jasně 5:1. Domácí si vše usnadnili díky vynikajícímu úvodu, stý start v reprezentaci si na své konto připsal Gareth Bale.

Wales tak odskočil české reprezentaci a do závěrečného kola půjde s tříbodovým náskokem. Druhé místo bude hájit proti Belgii, svěřence Jaroslava Šilhavého čeká Estonsko.

Domácí měli vynikající úvod a už ve třetí minutě se ujali vedení. Běloruská defenzíva nedokázala odvrátit do bezpečí rohový kop ani následný centr z levé strany, z hranice pokutového území se tak dostal ke střele Ben Davies a po nejistém zákroku Černika uklízel balón do prázdné svatyně Aaron Ramsey - 1:0.

Favorita rychlá trefa uklidnila, kontroloval hru a brzy přidal další branku. Ve 13. minutě ještě mířil těsně mimo Connor Roberts, o sedm minut později pak zkusil štěstí Neco Williams a po dalším nejistém zákroku Černika to bylo už 2:0.

Bělorusko si v prvním poločase vyloženou příležitost nevypracovalo a na tom se dlouho nic neměnilo ani po změně stran. Převaha Walesu pokračovala a definitivně rozhodnuto bylo už krátce po návratu z kabin. Ve 49. minutě zahrál v pokutovém území rukou Ruslan Judenkov a následovala penalta, kterou s velkým přehledem proměnil Ramsey - 3:0.

Domácí moc dobře věděli, že v konečném účtování může sehrát roli každý gól a snažili se přidat další. V 67. minutě se marně dožadovali druhé penalty, za další čtyři minuty si vzal míč do své správy Neco Williams a individuální akci zakončil ranou nad.

Fanoušci se nakonec počtvrté dočkali v 77. minutě, Harry Wilson rozehrál roh, na centr si naskočil Ben Davies a tradičně váhající Černik opět lovil míč ze sítě - 4:0.

Bělorusové toho moc nepředvedli a slabou náplastí jim mohlo být ocenění za nejhezčí branku utkání. Tu dal v 87. minutě Arťom Kancavy, z dvaceti metrů se parádně opřel do míče a brankář Danny Ward se jen smutně ohlédl - 4:1.

Poslední slovo přesto patřilo Walesu a smutným hrdinou byl znovu Černik, gólman tentokráte nedokázal zareagovat na drobnou teč Robertse po další standardce Wilsona - 5:1.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele