Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna CONMEBOL (Jižní Amerika) - základní část, 14. kolo
16.11.2021 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Christian Cueva (© AFP)

Peru i díky chycené penaltě zvítězilo ve Venezuele

Zatímco Venezuela pokračuje ve svém trápení, Peru si mohlo po zápase pořádně oddechnout. Vyrovnaný zápas totiž dokázalo nakonec ovládnout i díky neproměněné penaltě soupeře, čímž se vyhouplo se 17 body na 5. příčku a získat tak výhodu nad Chile a Uruguayí.

Do zápasu vstoupili lépe domácí a už ve 4. minutě se velmi nebezpečnou střelou z 20 metrů prezentoval Luis González. Ke smůle svého týmu však těsně minul peruánskou branku. Peru se nechtělo zahanbit a o pár minut později si po povedené kombinaci peruánského týmu málem vstřelil vlastní gól Yordan Osorio. V 15. minutě se pak v pokutovém území dostal ke střele André Carrillo, venezuelský gólman Faríñez ale potvrdil vynikající reflexy a šanci zhatil.

Peru svůj tlak dokázalo využít a po poněkud krkolomné kombinaci šlo v 18. minutě do vedení. Venezuelská obrana trestuhodně zaspala, a i když byla v převaze, nechala Andrého Carrilla odcentrovat na pokrytého Lapadulu, který se však dokázal skvělým způsobem prosadit přes bránícího hráče. Tento gól šel na vrub v ten moment velmi špatně bránícího Yordana Osoria. Vyrovnat mohl ve 24. minutě Fernando Aristeguieta, v dobré pozici ale, ač zcela nehlídaný, zakončil hlavou jen doprostřed brány. Prosadit se nedokázal po průnikové přihrávce ani Savarino, který bránu přestřelil.

Po prvním poločase tedy sice ani jeden z týmů neměl výraznou herní převahu, skórovalo ale jen Peru. Začátek druhého poločasu ale zvládli lépe domácí, když se v 52. minutě po skvělém centru Hernándeze prosadil Darwin Machís. A hned o minutu později to mohlo být 2:1 pro Venezuelu, jenže Luis González tváří v tvář Gallesemu svůj oblouček poslal hodně mimo bránu. V tyto momenty šance střídala šanci a na druhé straně Miguel Trauco krásnou střelou z dálky orazítkoval tyč. Štěstí se obrátilo na stranu Peru v 65. minutě. Cuevovu technickou střelu z přímého kopu na hranici vápna totiž ztečoval jeden z hráčů ve zdi tak nešťastně, že nedal svému brankáři šanci zasáhnout. Gól byl sice připsán Cuevovi, jelikož střela nejspíš mířila na bránu, bez zásahu bránícího Aristeguiety by však určitě gólem neskončila.

Štěstí se usmálo krátce i na Venezuelu, když o chvilku později zahrávala penaltu po ruce obránce Trauca. Darwin Machís však svůj tým tentokrát potopil a s penaltou naložil mizerně, vyznamenal se naopak Pedro Gallese v bráně Peru. Gallese svůj tým podržel i proti tečované střele Machíse v samotném závěru zápasu, a hlavně díky němu si tak Peru odvezlo z Venezuely 3 body.

Autor: Jaroslav Novotný / espn.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele