Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina A, 5. kolo
04.09.2021 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Aleksandar Mitrovič (© AFP)

Srbsko rozstřílelo Lucembursko čtyřmi trefami

Srbsko si poradilo s Lucemburskem naprosto bez potíží, byť na tak podstatném gólovém rozdílu se mu podařilo zapracovat až ke konci utkání. Díky dvěma trefám Mitroviće, jedné vlastní brance a také gólu Milenkoviće svou roli favorita zvládlo.

Srbsko bylo jasným favoritem a ono to ani nijak jinak nešlo, když se proti Lucembursku postavily hvězdy jako Milinković-Savić, Tadić nebo Mitrović s Milenkovićem. Lucembursko se sice na začátku občas trochu osmělilo, například střela Thilla stála za pozornost. Ale brankář Rajković obecně moc práce neměl.

Tahoun Ajaxu Tadić se po dvaceti minutách dostal do zajímavé střelecké pozice, ale nevyužil ji. Brankář Moris si s ní totiž s vypětím sil poradil. O pouhé dvě minuty později už si ale ani Moris nevěděl rady. Sergej Milinković-Savić totiž vykouzlil naprosto úchvatnou nahrávku za obranu, kam si naběhl bomber Aleksandar Mitrović. Tomu už se povedlo propasírovat míč za záda brankáře Morise - 1:0.

O chvíli později se stejný duel v podobném gardu opakoval, ale tentokrát nebylo zakončení urostlého útočníka tak tvrdé, takže Moris dokázal jeho pokus na brankové čáře zastavit. Ještě do konce první půle se ale Srbsko dočkalo další trefy. A opět z dílny Aleksandara Mitroviće. Na levé straně hřiště se od svého soka odpoutal Filip Kostić a krásným lobem oslovil nabíhajícího Mitroviće. Ten se dostal před obránce a poslal hlavou míč přímo do sítě.

Do konce první půle už se nic zajímavého nestalo a platilo to zejména proto, že Lucembursko prostě nemohlo najít cestu ani způsob, kterak by Srby nějak ohrozilo. Srbům to naopak nedělalo větší potíže. Deset minut po změně stran se prohnal do zakončení Filip Kostić, jenže jeho rána po zemi a doprostřed brány nemohla Morise výrazněji překvapit.

Tempo utkání rozhodně nebylo největší a Srbsko dál poklidně kontrolovalo svou cestu za body. Párkrát vystřídalo a Lucembursko si možná trochu oddychlo. Než zjistilo, že místo Lazoviće přichází srbský supertalent z Fiorentiny Dušan Vlahović, jednadvacetiletý útočník s cenovkou 70 milionů eur. Přitom právě tehdy se Lucembursko prosadilo.

V 77. minutě střídající Olivier Thill vypálil z hranice vápna přesně k pravé tyči Rajkovičovy branky, který se za míčem jen ohlédl. Jenže o čtyři minuty později střídající Radonjić hledal před bránou Mitroviće a ten i dokázal hlavičkovat. Brankář Moris odrazil jeho hlavičku jen k nohám vlastního obránce Maxima Chanota. A od něj se balon trochu smolně doplazil za čáru, takže Srbsko opět vedlo o dva góly.

A nebylo to všechno. Ve třetí minutě nastavení nejprve Radonjić netrefil po zpětné nahrávce prázdnou bránu. Pak dostal za faul druhou žlutou kartu Gerson Rodrigues. V posledních vteřinách hry navíc centrovaný míč od Luky Joviće našel naskakujícího stopera Nikolu Milenkoviće a ten přesnou hlavičkou upravil skóre na konečných 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele