Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 6. kolo
07.09.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fjodor SMolov (© AFP)

Rusové porazili Maltu o dva góly

Ve hře o přímý postup do Kataru zůstávají i nadále Rusové. Proti Maltě splnili v Otkrytie Aréně povinnost a získali tři body za vítězství 2:0, pod které se brankami podepsali Fjodor Smolov a Zelimchan Bakajev. Ve skupině H patří Rusům druhé místo o skóre za Chorvatskem.

V moskevské Otkrytie Aréně se obecně očekávalo vítězství domácí Sborné. Malta se s Ruskem střetla jen jednou letos v březnu a byla z toho porážka 1:3.

Dlouho se na úvodní branku nemuselo čekat. Ionov už v 9. minutě prostřelil brankáře Bonella, ale protože stál v ofsajdovém postavení, byla radost zbytečná. Rusové si vše vynahradili vzápětí, když pokaženou malou domů vystihl Fjodor Smolov a před Bonellem v pádu otevřel střelecký účet. Domácí kapitán byl při chuti a jeho další ránu z 22. minuty už maltský brankář vyrazil na rohový kop.

Ke své příležitosti se dostala i Malta. Centr do vápna zasáhl Agiuse, ale naštěstí pro domácí střelu zablokoval Divejev. Byla to ojedinělá šance hostů, jinak udávali tempo hry domácí. Po další riskantní malé domů měl Bonello velké problémy a o chvíli později utažená Mirančukova rána přeletěla branku. V rozehrávce jednou zaváhali i Rusové, čehož mohl před koncem poločasu využít Montebello, balón se mu ale zakroutit do branky nepodařilo.

Svěřenci trenéra Valerije Karpina chtěli utkání co nejrychleji rozhodnout, ale první příležitost měli překvapivě hráči Malty. Nebezpečnou střelu Mbonga vyrazil Guilherme a následně zmařili tutovku i Rusové. Malta byla ve druhém poločase nebezpečná a sahala po vyrovnání. V 61. minutě musel opět do akce Guilherme, jenž vychytal Josepha Mbonga.

Rusové dlouho nemohli vstřelit druhý gól, který by je definitivně uklidnil. Čtvrthodinu před koncem si Malta opět zavařila při malé domů a riskantní přihrávku Muscata sledoval Bonella, jak končí mimo branku. Sborná se dočkala až šest minut před koncem poté, co sudí Palabıyık nařídil penaltu za hru rukou. Zelimchan Bakajev jí bezpečně proměnil a stvrdil ruské vítězství. Ještě v nastavení šel do akce VAR, zdali balón při další útočné akci nepřešel čáru a protože se tak nestalo, zůstal stav 2:0 až do konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele