Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Malta zaskočila oslabený Kypr a získala neočekávané tři body

Po remíze na Slovensku si Malta v kvalifikaci připsala další cenný a nečekaný zisk. Kypr přitom na jaře se Slováky rovněž remizoval a dokonce porazil Slovinsko, na ostrově nedaleko Sicílie nicméně hrozivě vyhořel.

Hlavního viníka prohry shledávají kyperští fanoušci ve stoperovi Konstantinosovi Sotiriouovi, jenž se ještě v první půli nechal hloupě vyloučit. Malta pak třemi góly dokonale využila přesilovku a konkurenta ze Středozemního moře porazila v soutěžním utkání vůbec poprvé v historii.

Po první žluté kartě v páté minutě zavařil Sotiriou svému celku také o tři minuty později, kdy jeho mizernou malou domů vystihl Montebello, toho však brankář Michail ještě vychytal. Po půlhodině hry se zase za obranou Kypru objevil Mbong, jenž ale v tutovce trestuhodně netrefil bránu. Svůj nepovedený vstup do zápasu mohl Sotiriou napravit ve 40. minutě, avšak jeho zakončení po rohovém kopu vytěsnil gólman Malty.

Vzápětí Sotiriou svůj výkon "korunoval" simulací, kterou si snažil vymodlit pokutový kop. Místo penalty jej však rozhodčí Maresca odměnil druhou žlutou kartou a tedy předčasným posláním do sprch. Početní výhodu zužitkovali domácí v podstatě okamžitě. Centr Camenzuliho ze 43. minutě prodloužil Mbong nůžkami balón doprava na zcela volného Attarda, jenž propálil Michaila a rozjásal spoře zaplnění stadion poprvé.

Získanou pohodu zúročili hráči Malty také ihned po změně stran. Na pas Teumy si naskočil Mbong, proti jehož zakončení hlavou plachtil Michal vzduchem marně — 2:0. Skvostný úsek hry ze strany domácích vyvrcholil v 54. minutě pohlednou kombinací, která skončila třetím gólem. Mbong s narazil merunu s Teumou, načež v levé straně vnikl do vápna Kypru. Přihrávka nakonec doputovala na druhou stranu k nabíhajícímu Attardovi, jenž se v zápase prosadil podruhé.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele