Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 5. kolo
04.09.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Norsko v Lotyšsku dominovalo a odváží si tři body

Poměrně jednoznačný vývoj měl kvalifikační zápas v Lotyšsku. Domácí tým jakožto jeden z outsiderů skupiny tam výrazně nestačil na Norsko, které díky výhře 0:2 zajištěné Haalandem a Elyounoussim zůstává ve hře o postup.

Už v osmé minutě přišla první obrovská šance seveřanů, když na jejich útočné eso Haalanda zívala prázdná brána. Do ní sice míč směřoval, avšak obránce dokázal situaci na brankové čáře zachránit. V devatenácté minutě pak Thorsvedta při pokusu o otočku fauloval Jurkovskis, načež se kopala penalta. K té se postavil Erling Haaland, jenž s jistotou k tyči proměnil.

Po půlhodině mohlo být vedení Norů dvojnásobné, to když Elyounoussi svou ranou pořádně prověřil Šteinborse. Další nebezpečnější akce hostů přišly až v momentě, kdy už byla odehrána hodina. Náhradní gólman Ozols se musel poprvé zaskvět poté, co z penaltového puntíku vypálil Ödegaard.

O chvíli později už ale lotyšský brankář zůstal bezmocný. Melingova přihrávka na kopačky Mohameda Elyounoussiho rezultovala v přesnou střelu k tyči, která znamenala navýšení předtím tenkého vedení. A brzy to pro domácí mohlo vypadat ještě hůře, kdyby Ozols nezneškodnil Haalandovu ránu z blízkosti.

Norové nepolevili a během závěrečné desetiminutovky si vytvořili další šance. Haalandovu ránu lapil Ozols, hlavička Kinga pro změnu skončila na tyči. Právě King se pak dostal ještě do další zajímavé situace, kvůli vlastní nešikovnosti ovšem nedokázal zakončit.

Seveřani tak v tabulce mají deset bodů, stejně jako druhé Nizozemsko a jen o jeden méně než lídr z Turecka. Lotyšsko je páté za Černou Horou a před Gibraltarem.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele