Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 4. kolo
01.09.2021 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lotyšska (© AFP)

Lotyši přehráli Gibraltar a upevnili si pátou příčku ve skupině

Gibraltar byl blízko velmi dobrému výsledku, když až do 85. minuty držel v Lotyšsku remízový stav. Nakonec však v závěru favorizovaní Lotyši dvakrát udeřili a souboj o 5. místo ve skupině tak ovládli 3:1.

Zápas začali lépe domácí a už v 5. minutě pálil pohotově ve vápně Uldriķis po velmi dobrém centru Savalniekse, mířil však těsně vedle tyče Coleingovy brány. I nadále Lotyši pokračovali v tlaku a vytvořili si několik dalších dobrých příležitostí ke skórování. Nejprve vystrašili po rohovém kopu gólmana soupeře Cigaņiks a Černomordijs, poté v 15. minutě pálil opět aktivní Uldriķis, který však stejně jako v prvním případě mířil těsně mimo. Pěknou individuální akci pak ve 20. minutě předvedl Vladislavs Gutkovskis, který se kličkou zbavil obránce Bosia, následně však jen nechal vyniknout gólmana Coleinga.

O pouhé dvě minuty později z dobré pozice hlavičkoval Zjuzins, opět však pouze mimo bránu. Až ve 32. minutě se k první šanci dostal také Gibraltar, když Annesley z pokutového území přestřelil bránu. Po zbytek prvního poločasu byli však opět dominantním týmem domácí, kteří si však už žádnou větší šanci nevypracovali.

Druhý poločas začal stejně jako ten první a Lotyši se hned dostali do další šance, Gutkovskis však z úhlu střílel těsně vedle Coleingovy tyče. Lotyšsko se však dočkalo hned o chvíli později. Gibraltarský obránce Bosio totiž ve vápně fauloval Zjuzinse a aktivní Gutkovskis nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Jelikož však Lotyši promarnili další dvě gólové šance v podání Cigaņikse a Gutkovskise, dostal Gibraltar z ničeho nic šanci vyrovnat.

Eduards Emsis totiž ve vápně po kontaktu s Torrillou upadl přímo na nohy Roye Chipoliny a český sudí Orel po zásahu VAR odpískal penaltu, kterou proměnil Tjay De Barr. Na Lotyších byla vidět po vyrovnání okamžitá touha strhnout vedení zpět na svou stranu, zároveň je ale brzdila nervozita. V 85. minutě se však po mnoha neproměněných šancí konečně na Lotyše usmálo štěstí a k volnému Gutkovskisovi se od Krollise odrazil míč přímo před poloprázdnou bránu - 2:1.

V 89. minutě pak ještě zvedla diváky ze sedadel fantastická technická rána Cigaņikse, která přeplachtila bezmocného gólmana Coleinga. Lotyšsko si tak připsalo zasloužené vítězství.

Autor: Jaroslav Novotný / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele