Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 1. kolo
25.03.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Arménie vydřela v Lichtenštejnsku nejtěsnější výhru

Už to vypadalo, že Arménie bude potřetí v Lichtenštejnku remizovat, když v 83. minutě rozhodl o jejím vítězství vlastní gól Frommelta. Hosté byli ve Vaduzu výrazně lepší, ale dlouho nemohli najít recept na pozornou obranu v čele s brankářem Büchelem.

Arménie v Lichtenštejnsku dvakrát remizovala a do třetice už chtěla uspět. Obejít se přitom musela bez své největší opory záložníka AS Řím Henrika Mchitarjana.

Hosté byli od úvodní minuty lepší a po čtvrthodině hry si vypracovali dvě vyložené příležitosti. Nejprve po centru z pravé strany hlavičkoval trestuhodně vedle Calisir a o minutu později obrana Lichtenštejnska na poslední chvíli zablokovala přihrávku Briasca před prázdnou branku. Převaha Arménů postupně ještě narůstala, ale gól ne a ne padnout. Ve 36. minutě byl v tutovce opět Briasco, ale balón v ideální pozici napálil mimo branku. Arménie vystřelila za poločas celkem jedenáctkrát, domácí Lichtenštejnci ani jednou.

Ve druhém poločase se vůbec nic nezměnilo. Hosté vytrvávali ve svém tlaku a dál si vytvářeli gólové příležitosti. Aktivní byl po svém příchodu Karapetjan, který hned dvě gólovky zazdil. V prvním případě neuspěl s hlavičkou, ve druhém z otočky minul zařízení. Do třetice hlavičkoval opět mimo.

S přibývajícím časem se do hry Arménů přeci jenom vkrádala nejistota. Gólem neskončila ani střela Barseghjana, proti které se výborně vytasil brankář Büchel. Snaživí Arméni se dočkali až v 83. minutě, kdy si kuriózní vlastní gól vstřelil Noah Frommelt. Po rohovém kopu byl Frommelt na přední tyči a když k němu dolétl centr, hlavou ho poslal do vlastní sítě.

Arménie chtěla zvítězit ještě vyšším rozdílem, ale Büchel byl proti a po akci Adamjana se zaskvěl dalším zákrokem. Další branka už v zápase nepadla, a tak si Arménie připisuje vydřené, ale zasloužené tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, fifa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele