Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 6. kolo
07.09.2021 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Černá Hora má jen bod, nenašla recept na defenzívu Lotyšska

Černá Hora začala tento kvalifikační blok překvapivou remízou v Turecku, kterou následně hned dvakrát znehodnotila. S porážkou v Nizozemsku se počítalo, domácí dělba bodů s Lotyšskem ale už ztrátu představuje. Stadion Pod Goricom v úterý žádnou branku neviděl.

Černohorci sice byli aktivnější, ze své převahy ovšem branku nevytěžili a jsou na osmi bodech, Lotyšsko si polepšilo na pět bodů.

I přes domácí převahu si první příležitost vypracovali hosté, po čtvrthodině hry zkoušel lob Vladislavs Gutkovskis a Milan Mijatović musel poprvé do akce. Černohorský brankář se pak vyznamenal před odchodem do šaten, když po rohovém kopu zneškodnil tutovku Uldriķise. Závěr první půle přinesl vzruch i na druhé straně hřiště a vidět byl Uroš Đurđević. Útočník nejprve neúspěšně zkoušel nasimulovat penaltu, tečku za půlí pak udělala jeho povedená rána do šibenice a ještě lepší zákrok Ozolse.

Ozols zkazil domácím radost i v 56. minutě, to si na něho nepřišel Sead Hakšabanović, který se zbavil protihráče a svou akci zakončil sraženou střelou na přední tyč. Převaha domácích v těchto minutách nabírala na intenzitě a v 62. minutě se za hlavu chytal Žarko Tomašević, po rohovém kopu se dostal k hlavičce a z malého vápna zamířil vedle.

Domácí nakonec gól nedali a jejich hrdinou se v nastavení stal Marko Vešović. Jānis Ikaunieks poslal ideální přihrávku Cigaņiksovi a záložník Dunajské Stredy byl v obrovské příležitosti, jeho ránu ovšem Vešović zblokoval na rohový kop.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele