Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina G, 2. kolo
27.03.2021 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Černá Hora zvládla i druhý "povinný" zápas a Gibraltar přehrála o tři branky

Černá Hora si po vybojovaném vítězství nad Lotyšskem dokázala poradit s podceňovaným Gibraltarem, postupem času stále více stupňovala svůj tlak a nakonec se raduje z vysokého vítězství v poměru 4:1. Hosté sice dokázali odpovědět na vedoucí gól favorita proměněnou penaltu, jenomže v závěru prvního poločasu o remízový výsledek přišli a po změně stran inkasovali ještě dvakrát.

Svěřenci třiapadesátiletého kouče Miodraga Raduloviče byli mnohem lepší od samého začátku, balón drželi ze sedmdesáti procent a přímo na hostující branku vypálili hned desetkrát. V úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě slibné příležitosti, když nejprve z dobrých dvaadvaceti metrů napřáhl Jovovič a brankář Goldwin vyrazil jeho kroucenou střelu do strany, vzápětí se na levé straně pokutového území hezky uvolnil Đurđević a ani on nepřekonal hostujícího strážce razantní střelou zblízka.

Hráči Černé Hory šli do zaslouženého vedení ve 25. minutě. Po centru z křídla hlavičkoval zády k brance Đurđević, balón se pak odrazil od pravé tyče, kutálel se po brankové čáře, narazil i do levé tyče a následně ho snadno doklepl do zcela odkryté branky osamocený Fatos Bečiraj. Hosté vsítili svůj jediný gól za dalších pět minut, jelikož střídající Vulaj stáhl k zemi Santose a rakouský rozhodčí Schüttengruber nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Reece Styche a trefil se k pravé tyči do protipohybu gólmana Mijatoviče. Domácí od tohoto okamžiku přidali a ještě do přestávky opět vedli. Goldwin si nejprve poradil s dělovkou Jovoviče z pětadvaceti metrů, jenže pak odcentroval z pravé strany Kosovič a Marko Simić hlavičkoval z hranice brankového území přímo k levé konstrukci. Po přestávce se dostal na trávník hrdina středečního utkání s Lotyšskem Stevan Jovetič.

Ten mohl pojistit náskok svého výběru v 52. minutě, ale jeho projektil brilantně odvrátil do zámezí Goldwin. Na následný rohový kop od Haksabanoviče si naskočil Žarko Tomašević a ze tří metrů nekompromisně rozvlnil síť - 3:1. Od tohoto okamžiku nápor jasného favorita přeci jen ustal, to se ovšem nedalo říct o Jovetičovi.

Ten uzavřel gólový účet zápasu necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, jeho fantasticky zahraný přímý volný kop z hodně ostrého úhlu totiž naprosto nečekaně zaplachtil do vzdálenější šibenice. Stejný hráč chtěl v nastaveném čase dokonce přidat pátou trefu Černé Hory, avšak svou neuvěřitelnou dělovkou z pětadvaceti metrů pouze orazítkoval levou spojnici.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, whoscored.com, fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele