Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 5. kolo
05.09.2021 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bulharsko v závěru díky Čočevovi porazilo Litvu

Bulharsko se s Litvou dlouho trápilo, ale nakonec si dokázalo připsat tři body. Děkuje za ně Ivajlu Čočevovi, který pár minut před koncem uklidil hlavou přímý kop do sítě.

Fotbalisté Litvy i Bulharska se poměrně trápí a v dosavadní kvalifikaci se jim zrovna nedaří. První minuty jejich vzájemného střetu ukazovaly, že jejich chabá forma rozhodně není náhodná. Špatná rozehrávka na obou stranách, uspěchanost v ofenzivní fázi a hra bez nápadu - to byly charakteristické prvky úvodních třiceti minut.

Za zmínku v tomhle časovém rámci stojí snad jen tvrdá rána zpoza vápna, kterou od kopačky vyslal připravený Bulhar Malinov. Svým technickým pokusem ale těsně minul bránu. Mnohem lepší to bylo v 32. minutě. To si mezi obránce Litvy naběhl Iliev, který s místa kolem penalty pálil. Míč ale trochu nechal za sebou a brankář Šetkus dokázal jeho bodlo vyrazit mimo tři tyče!

Že by druhá půle nějakým razantním způsobem změnila obraz hry, to se rozhodně říct nedalo. Nudnou pasáž utnul až v 75. minutě Kiril Despodov, který šel sám na brankáře. Jenže Šetkus zůstal do poslední chvíle klidný a jeho zakončení zastavil!

Bulhaři ale přitápěli pod kotlem a deset minut před koncem utkání opět zahrozil Dimitar Iliev. Ten si naběhl na povedený centr ze strany, jenže mířil pouze do stojícího Šetkuse. Pak už to ale Bulharům vyšlo. Volný přímý kop si ve vápně našel hlavičkující Ivajlo Čočev a vstřelil tak jedinou branku dnešního utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele