Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina E, 6. kolo
08.09.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost belgických reprezentantů (© AFP)

Belgie je jednou nohou na světovém šampionátu, venku těsně přetlačila Bělorusko

Belgie ve skupině E míří směle za přímým postupem na světový šampionát, těsnou výhrou na půdě Běloruska si upevnila suverénní vedení v tabulce, v níž má aktuálně pouhá čtyři kola před koncem už devítibodový náskok na druhou Českou republiku a třetí Wales. Domácí utrpěli již svou čtvrtou porážku v kvalifikaci, nijak totiž nereagovali na trefu Dennise Praeta.

Hostům chybí opravdu málo k tomu, aby se stali účastníky hlavního turnaje. Ne že by na neutrální půdě v Kazani, kde se tohle utkání muselo sehrát vlivem sankce týkající se letecké dopravy uvalené na Bělorusko, předvedli nějaký zázračný výkon, na soupeře ale jednoduše stačil. Bělorusové vzdorovali zhruba půlhodinku a jediné inkasování se jim stalo osudným.

Belgičané se pokoušeli změnit skóre už ve 3. minutě, první úspěšný zákrok si na své konto zapsal brankář Černik vůči Batshuayiovi, který nezakončil ze špatné pozice. I jejich protivník následně vyprodukoval střelu mezi tři tyče, konkrétně zásluhou Zolataua, ale gólman Casteels si poradit dokázal. Pak napálil brankovou konstrukci Boyata, Belgie však dlouho nesmutnila.

Protože jen o tři minuty později přišel na řadu pro ni příjemný moment tohoto klání. Akce na pravé straně vyústila v povedenou kombinaci, ve finální fázi Saelemaekers přihrál na Praeta, jenž z hranice malého vápna snadno uklidil balón za brankovou čáru. Bykau se ve 35. minutě snažil o vyrovnání hlavičkou po centru Lisakoviče, Casteelse ovšem přelstít nedokázal.

Ani druhý poločas nebyl na vyložené gólové příležitosti vyloženě bohatý. Zkraje se hodlal zapsat na střeleckou listinu Lukebakio, jenže jeho pokus nebyl přesný a skončil pouze mimo tři tyče. V 68. minutě Batshuayi zaměstnal Černika, v 85. minutě též střídající Hazard v rámci přímého volného kopu, avšak ani jeden z nich skórem směrem kupředu jednoduše nepohnul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Akinfeev

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele