Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 2. kolo
28.03.2021 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost arménských reprezentantů (© AFP)

Island prohrál i v Arménii, rozhodly dva góly ve druhé půli

Island prohrál svůj sedmý soutěžní zápas řadě. V Arménii byl podle předzápasových prognóz mírným favoritem, nakonec však 0:2 prohrál.

A druhá prohra značně zkomplikovala Islandu myšlenky na případný postup na závěrečný turnaj. Ostrovní země tak nemá na svém kontě ani bod, ve středu se však utká s trpaslíkem z Lichtenštejnska. To porazila v prvních zápasech Arménie, která tak má plný počet bodů a ve středu přivítá na vlastním hřišti Rumunsko.

Do první velké šance zápasu se dostal ve 12. minutě Island. Po nacvičeném rohu se míč dostal ke Skúlasonovi, jehož prudká střela zpoza vápna původně pravděpodobně směřovala mezi tři tyče, avšak hlavou jí tečoval jeden z domácích obránců a míč tak skončil pouze v zámezí.

Kromě zmíněné akce byl první poločas spíše taktickou bitvou a žádnou jinou šanci si ani jeden z týmů nevypracoval. Až po změně stran se vedení ujala v 53. minutě domácí Arménie, když se po skvělé přihrávce Grigoryana, trefil odrazem o levou tyč přímo do brány Tigran Barseghyan.

Na konci první čtvrthodiny druhé půle se do dvou šancí dostali Islanďané, Sigthorsson však v 57. minutě hlavičkoval pouze těsně nad a Bodvarssona v 59. minutě z bezprostřední vzdálenosti vychytal brankář Yurchenko.

Sám Bodvarsson byl především ve druhé půli velmi aktivní, v 65. minutě měl na noze znovu vyrovnání, ale jeho střela skončila pouze těsně vedle. A tak jako blesk z čistého nebe udeřila v 74. minutě Arménie podruhé, tentokrát se do role asistenta postavil střelec prvního gólu Barseghyan, který nahrál Bayramyanovi a ten už neměl problém míč uklidit k pravé tyči, do odkryté části brány.

V 85. minutě mohl utkání alespoň zdramatizovat Gunarsson, na jeho střelu, která mířila do šibenice, však vytáhl perfektní zákrok Yurchenko. Zápas tedy skončil výhrou Arménie 2:0 a všechny tři body tak zůstaly v Jerevanu.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele