Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 5. kolo
05.09.2021 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Péter Gulácsi (© AFP)

Albánii v závěru spasil střídající mladík Broja

Albánie doma slaví hodně důležité vítězství a opět to bylo drama do posledních minut. Střídající mladík Armando Broja totiž vstřelil rozhodující branku až dvě minuty před koncem.

Maďarsko vstupovalo do utkání v Albánii jako mírný favorit a v případě tří bodů mohlo svému dnešnímu sokovi odskočit o ještě výraznější rozdíl. Albánie cítila domácí výhodu a navíc ji před zápasem dělil od Maďarů jen bod. Albánie od začátku utkání vypadala nebezpečně a zvlášť útočník Bajrami se sám několikrát bil s přesilou.

Brankář Berisha musel zasahovat až v 18. minutě, kdy ho po nákopu od stoperů vyzkoušel parádní ranou Kleinheisler. Berisha si ale poradil a jeho zakončení vlastním tělem zastavil. Albánie si na svou šanci musela počkat až do 33. minuty. V ní totiž Djimsiti prodloužil rohový kop na Marashe Kumbullu, který však poloprázdnou bránu netrefil! Talentovaný stoper AS Řím však měl situaci ztíženou, protože balon před ním nepříjemně odskočil.

Když udeřila 45. minuta a sudí naznačil, že nebude třeba nastavovat příliš mnoho, tak Maďaři málem skórovali. Mladý záložník Szoboszlai vystřelil z velké dálky a jeho střelu tečoval Kleinheisler dost nepříjemně. Berisha si ale i s touto změnou směru poradil.

Albánie vstoupila do druhé půle rozhodně aktivněji a chybělo jí velmi málo k první brance. Zvlášť v 51. minutě, kdy Uzuni dostal míč na volného Balaje. Jenže ten z úhlu před brankářem Dibusem trefil jen boční síť! Albánii mohl poslat do vedení střídající Çekiçi, který si zaběhl za obranu a šel sám na Dibusze, jenže ten vytasil fantastický zákrok a míč mu sebral!

Maďarsko se s postupujícím časem dralo dopředu ojediněle a navíc nemělo štěstí. Čtyři minuty před koncem utkání dostal Szoboszlai moc prostoru a ve vápně dokázal zakončit, jenže míč se mu svezl z kopačky a skončil v zámezí. A opět platilo otřepané "nedáš-dostaneš". O pouhé dvě minuty později totiž talent londýnské Chelsea Armando Broja v roli střídajícího hráče spasil svůj tým. Zpracoval si míč na hraně vápna a přesnou ranou k tyči skóroval - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele