play off - osmifinále
10.06.2015 06:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Ghana "20" - Mali "20" 0:3

Šampioni z roku 2009 byli pokořeni; a jakým stylem! Jediné celoafrické osmifinále tohoto ročníku MS do 20 let vidělo Mali nekompromisně zdemolovat mírně favorizovanou Ghanu, která se do zápasu pořádně nedostala ani na jednu chvíli...

Ghaňané sice vyhráli těžkou argentinskou skupinu, ovšem do tohoto utkání očividně vstoupili levou nohou. Jejich brankář Lawrence Ati musel brzy likvidovat pokus Souleymaneho Diarry a hned ve 20. minutě už potom nemohl zabránit Samassékouově prudké ráně po krásné kombinaci s Adamou Traorém.

Možná leda v druhé polovině úvodní části se Black Stars jakž takž chytli, když ovšem Atiho Emmanuel Boateng dvakrát ztroskotal na přesvědčivém Diguim Diarrovi, prohospodařila Ghana jedinou svou ucházející pasáž v zápase.

Po přestávce totiž Malijci působili klidným a suverénním dojmem, což ihned potvrdilo famózní a gólem zakončené sólo Gbaklého. Na konečných 3:0 potom nejprve odmítl zvýšit tentýž hráč, všechno ale fanouškům Mali vynahradil Aboubabacar Doumbia lahodným obloučkem z 81. minuty.

Autor: Tomáš Daníček / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele