play off - semifinále
07.07.2011 22:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Uruguay přehrála Brazílii a zahraje si o první zlato

Uruguay dokonale zaskočila největší favority MS do sedmnácti let z Brazílie, vyprášila jí 3:0 a zahraje si v neděli o zlato. Soupeřem bude Jihoameričanům lepší z dvojice Německo - Mexiko.

Oba týmy postrádaly jednoho hráče základní sestavy, Brazilcům chyběl nejlepší hráč i střelec Adryan, Uruguayci se museli obejít bez stopera Varely. Hned na konci první minuty se dostali domácí do obrovitánské gólové příležitosti, Moreira si krásně přehodil Emersona, sám před Charlesem však selhal, když branku netrefil.

V páté minutě přišla první možnost kanárků, nacvičený signál z rohového kopu zakončil Piazon, který mířil na přední tyč, ale minul. Budoucí hráč Chelsea měl i další příležitost, místo střely však volil další kličku a akci pokazil. V sedmnácté minutě nejprve Ademilson přehazoval Cubera, avšak přestřelil. Z protiútoku pak padl úvodní gól zápasu, v pokutovém území fauloval brankář Charles Aguirreho a kopala se penalta. Po třech minutách ošetřování Charlese se k její exekuci postavil Elbio Alvarez, střelou doprostřed branky se štěstím proměnil a běžel slavit.

Ve dvaadvacáté minutě mohli Brazilci vyrovnat, volný přímý kop z dvaceti metrů ovšem poslal Wallace jen do břevna. Poté se několik minut nic moc nedělo, až v sedmatřicáté minutě přišla další šance Uruguayců a znovu u toho byl Alvarez, toho však tentokrát vychytal Charles. První poločas uzavřela nepřesná hlavička Marlona Bicy, do šaten tak oba týmy odcházely za uruguayského vedení 1:0.

Prvních pět minut druhé půle nabídlo skvělý fotbal a šance Lea s Aguirrem, ani z jednoho mráčku ovšem nezapršelo. Poté se hra trošku zklidnila, tedy jen co se útočných akcí týče. Strkanic a tvrdých faulů totiž přibývalo, Furia dokonce ubalil Leovi facku, ale byl potrestán jen žlutě.

Ale zpět k fotbalu, v pětašedesáté minutě se do velké příležitosti dostal Ademilson, ale nepřekonal ho a z dorážky trefil břevno. O pár minut později zůstal úplně osamocen v pokutovém území Nathan, hlavičkoval ale je do míst, kde se pohyboval skvělý Cuberu. Brazilci přitlačili, "odměnou" jim však byl jen druhý gól v síti Charlese.

Důležitý souboj na polovině soupeře vyhrál střídající Mendez a další muž, jenž přišel v uruguayském dresu na hřiště až v průběhu druhé půle, San Martin, přesnou křížnou ranou navýšil vedení svého týmu na 2:0. Kanárci se snažili, ale do vyložených šancí se nedostávali. Když už se to Piazonovi podařilo, trefil z malého vápna jen před sebou stojícího Silvu. V poslední, páté, minutě nastavení již Brazilci upustili od veškeré snahy, soupeř z Uruguaye tak mohl přejít do přečíslení tří na jednoho, Aguirre vrátil míč před prázdnou branku Mendezovi a upravil skóre na konečných 3:0.

Uruguay je počtvrté v historii ve finále mistrovství světa do sedmnácti let, v neděli si zahraje o své první zlato s lepším z dvojice Německo - Mexiko. Brazílii potkalo zklamání, neúčast ve finále se nečekala, ovšem Uruguayci postupují naprosto zaslouženě.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (25)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0 (5:4)p

Reagovat
smazaný uživatel

1:2pp

Reagovat
Steve Stifler

3:0

Reagovat
Fingulka

Víš, že u tvého komentáře se objeví i datum a čas?

Reagovat
Steve Stifler

Pšššt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak k tomu nebyl preview na hlavní stránce, tak mi to nějak uniklo - škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Já se na to chystal a nějak jsem si nevšiml, že je to dneska (teda včera)

Reagovat
smazaný uživatel

Já se díval . Byl to zajímavy zápas , ale závěr plný emoci a poleháváni na travniku ..

Reagovat
smazaný uživatel

to by mi zase na chvíli zošklivilo fotbal, tak už mi to vadí míň

Reagovat
miky10

preview budou až k finále plus od semifinále k MS žen

Reagovat
smazaný uživatel

ok, dík (ikdyž to neměla být kritika - spíše jsem tu viděl možná jedno preview k dnešnímu dníi a už se nepodíval na program, jestli jde něco dál )

Reagovat
miky10

První semifinále bylo opravdu plný zdržování, strkanic a ostrých faulů, zato Německo - Mexiko, nejkrásnější zápas šampionátu, nechybělo tomu nic

Reagovat
ACSMan

tývole

Reagovat
miky10

gooooool Mexikooo

Reagovat
miky10

OH what a goal!!

90.minuta semifinále MS a on dá gól nůžkama

Reagovat
Ferguson6

Teraz ešte napodobniť na Copa America

Reagovat
smazaný uživatel

OT - nevite kde je mozne stahnout zapas liv-milan 2005 v cestine? diky

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus Ulož.to

Reagovat
smazaný uživatel

no tam jsem to nenasel v cestine

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už nevím, snad jen někde v archívu ČT.

Reagovat
smazaný uživatel

už sem se po něm taky pídil a má to v archivu ČT a co vim od známýho tak za to chtěj docela mastný prachy...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne kdyz to nejde A tymu tak aspon ty "17" , musej urvat svoje prvni zlato . Celestes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele