základní skupiny - skupina B, 1. kolo
15.06.2018 20:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Portugalci zásluhou Ronalda vybojovali remízu se Španělskem

Páteční večer nabídl výborný zápas mezi Portugalskem a Španělskem. Za prvně jmenovaný tým zářil Ronaldo, jemuž se podařilo vstřelit všechny tři góly svého týmu. Skvělý výkon podal na druhé straně také Costa, tomu se síť podařilo rozvlnit dvakrát. Oba týmy si nakonec připisují po jednom bodu...

Zápas mezi týmy z Pyrenejského poloostrova začal pořádně zostra. Hned ve třetí minutě Ronaldo prošel do vápna, kde ho zbytečným zákrokem nedovoleně zastavil Nacho. Míč si samozřejmě k penaltovému puntíku vzal sám poškozený Cristiano Ronaldo, jenž s přehledem poslal De Geu na druhou stranu a velmi brzy otevřel skóre zápasu - 1:0. Španělé poprvé zahrozili v desáté minutě. Costa výborně sklepl míč na Silvu, jenž se ale svou slabší nohou mezi tři tyče netrefil.

Přibližně v polovině prvního poločasu se na levé straně krásně uvolnil Iniesta a následně předložil míč Silvovi, jehož zakončení obrana zablokovala na roh. Po něm se Portugalci dostali do protiútoku. Guedes se po nahrávce Ronalda ocitl ve vyložené příležitosti, jenže mu nevyšel první dotek a Alba mu zakončení znemožnil. Ve 24. minutě Diego Costa vstřelil nádherný gól, když si poradil s dvojčlennou přesilou a přesnou střelou z hranice vápna prostřelil Patrícia. O dvě minuty později mohli Španělé otočit zápas. Iscova krásná střela z voleje se ale od břevna odrazila pouze na brankovou čáru.

Portugalsko po obdržené brance už nepůsobilo tak kompaktním dojmem jak ze začátku zápasu a Španělé se snáze dostávali do zakončení. Deset minut před koncem první půle se po výborné akci dostal do zakončení Iniesta, ale jeho pokus skončil těsně vedle pravé tyče. S Iscovou střelou si zase bez problému poradil Rui Patrício. V naprostém závěru první půle Guedes sklepl míč pro Ronalda, který zpoza šestnáctky vystřelil nepříliš prudkou ránu. De Gea však v brance fatálně selhal a míč nedokázal zastavit. Portugalci tak šli do kabiny s jednobrankovým vedením.

První zakončení ve druhém poločase vyprodukoval po Iniestově ztrátě Fernandes, jeho střela skončila ovšem hodně mimo. V 55. minutě zahrál Silva standardní situaci přesně na Busquetse, jenž hlavičkou postrčil míč přímo před bránu Costovi, pro kterého už nebylo problémem opět srovnat stav zápasu, tentokrát na 2:2. O dvě minuty později se míč odrazil přímo k Nachovi a ten se trefil fantasticky mimo dosah Patrícia. Španělsko se tak poprvé v zápase dostalo do vedení.

V 70. minutě po přihrávce Alby mohl zkompletovat hattrick Diego Costa. Míč se mu však do branky usměrnit nepodařilo. Na druhé straně hlavičkoval Fonte z těžké pozice nad břevno. Stejně neúspěšný byl se svým typickým pokusem střídající Quaresma. La Roja se připomněla střelou Aspase, ta ale příliš velkým ohrožením pro Patrícia nebyla. S blížícím se koncem zápasu se zdálo, že Portugalsko už nemá sílu na to vyrovnat. Ronaldovi se ale podařilo vybojovat přímý kop z nadějné pozice. CR7 si stejně jako na začátku zápasu vzal míč a fantastickou střelou vyrovnal na 3:3. Portugalce vstřelený gól polil živou vodou, ale další branku už vstřelit nedokázali, a zápas tak skončil zaslouženou remízou.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (2207)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele