play off - osmifinále
02.07.2018 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Brazílie zásluhou Neymara vyřadila v osmifinále Mexiko

Ve čtvrtfinále mistrovství světa nebude chybět Brazílie! Kanárci si brankami Neymara a Firmina poradili s Mexikem a dál živí naděje na rekordní šestý titul. Mexiko rozhodně nebylo horším týmem, chyběla mu však patřičná produktivita a efektivita. Všechny branky padly na stadionu v Samaře až po změně stran.

Mexiko se favorizovaných Brazilců rozhodně nezaleklo a především v úvodu zápasu vyprodukovalo několik nebezpečných závarů. Hned po několika minutách musel Alisson boxovat nepříjemný balón na rohový kop a krátce nato prováhal ideální příležitost ke střelbě Herrera, načež ho pak brazilská defenzíva zpacifikovala. Na druhé straně to bylo podobné, Brazílie si dokázala vypracovat šance, ale velká většina z nich končila zablokováním nebo nepřesnou střelou. Jednu z výjimek představoval Neymar, jehož prudká rána pouze vyprášila Ochoovi rukavice.

Od Neymara hrozilo Mexičanům největší nebezpečí. Po půlhodině hry se právě brazilská desítka elegantně zbavila Álvareze, ale Ochoa se na brankové čáře skvěle roztáhl a pokus z úhlu vyškrábl. Závarů před Ochoou, podobně jako před Alissonem, bylo několik. První poločas nabídl rychlý a svižný fotbal, nicměně na branky se muselo v Samaře čekat až do druhého poločasu.

Do něho vstoupili mnohem aktivněji Kanárci a El Tri se ocitli pod velkým tlakem. Brankář Ochoa vyrazil průnik a následnou střelu Coutinha a v 51.minutě už se Brazílie a stadion v Samaře konečně dočkal. Neymar potáhl balón do středu, přenechal jej Willianovi, který zrychlil do vápna a stříleným centrem před branku našel opět Neymara ! Útočník PSG ve skluzu trefil odkrytou branku a Brazílie vedla 1:0.

Na tahu tedy bylo Mexiko a podobně jako v prvním poločase dokázalo ve vápně Kanárků několikrát zatopit. Z pohledu Brazilců zase mohl zvyšovat na rozdíl dvou branek Paulinho, ale jeho tutovku vyrazil Ochoa. Opět se hrálo rychle od vápna k vápnu, krásnou Velovu střelu Alisson vyrazil na rohový kop a stejně si vedl i Ochoa proti ostré ráně Williana.

V 68.minutě i s pomocí teče těsně minul tyčku Neymar a hra se dál přesouvala ze strany na stranu. V závěrečné desetiminutovce se Mexičané hnali dopředu a tím pádem se otevírala vrátka pro brazilské brejky. Na pár minut se do hry dostal i útočník FC Liverpool Roberto Firmino a v 88.minutě dorazil do prázdné branky rychlý úprk Neymara, kterému se špičkou kopačky nepodařilo Ochou překonat. Druhý gól v síti Mexičanů znamenal definitivní postup Brazílie do další fáze turnaje a nic na tom nezměnilo ani dlouhé šestiminutové nastavení.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (897)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele