základní skupiny - skupina C, 2. kolo
18.06.2010 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alžírsko vydolovalo proti Anglii bod

Anglie dnes předvedla proti Alžírsku skutečně mizerný výkon a opět si zbytečně zkomplikovala cestu za postupem. Afrického soupeře nedokázala nijak výrazně přehrát a vybojovala jen pouhý bod za bezbrankovou remízu.

Trenér Capello se rozhodnul potrestat gólmana Roberta Greena za minelu z minulého utkání s USA a dnes jej nechal jen na lavičce. Novou jedničkou byl zvolen pro tento duel David James. K podobnému kroku se ovšem rozhodnuli také v táboře Alžírska, kde nahradil Chaouchiho nepříliš zkušený M’Bolhi, jenž hned v úvodu nevypadal zrovna nejjistěji a připravil svým fanouškům dvě horké chvilky. Všechno ale pro jeho tým dobře dopadlo.

Afričané byli sice před zápasem pasováni do role jasného outsidera, o to více byl však jejich výkon z kraje zápasu příjemným překvapením. Anglii místy skutečně přehrávali a do šestnáctky posílali jeden nebezpečný centr za druhým. Většinu z nich ale dokázala odvracet už obrana Albionu.

První šance svěřenců trenéra Capella přišla až po více jak půlhodině hry. Na hranici penalty se dostal k míči Lampard, jehož pozemní ránu ale zneškodnil M’Bolhi. Ten vychytal o několik minut později také Barryho střelu z dálky, a proto první poločas skončil bez branek. Angličané se za předvedený výkon dočkali pískotu.

Fabio Capello určitě měl v kabině rázný proslov, jelikož Ostrované si už další zaváhání dovolit nemohli, jenže žádná změna po přestávce nepřišla. Anglie byla stále bezzubá, brankář M’Bolhi neměl téměř žádnou výraznou práci, s čímž určitě před začátkem utkání příliš nepočítal.

Zápas skutečně nudil. Anglické útočné duo Heskey - Rooney obraně Alžírska rozhodně strach nenahánělo, jelikož ani jeden z nich neměl svůj den, podobně jako celý tým Anglie.

Remízový stav očividně Pouštním liškám vyhovoval, a tak se do žádného velkého útočení nehnaly. V 71. minutě konečně přišla šance Albionu. Gerrard vyslal perfektní přihrávku na Heskeyho, jehož následnou střelu ale zblokoval do bezpečí Halliche.

Trenér Capello musel na nepříznivý stav zareagovat, a tak stáhl ze hřiště právě Heskeyho, kterého nahradil Defoem. Nějaká výrazná změna ale opět nenastala, vše zůstalo ve starých kolejí. Hlasitý pískot v posledních minutách zápasu přehlušil i nepříjemný zvuk vuvuzel. Nějaký závěrečný tlak Anglie nepřišel, a tak si Alžírsko na konto připsalo první bod.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (688)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele